Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.08.2019.

08:30

Ožegović: Dinamo Zagreb je najbolji klub na Balkanu

Nekadašnji napadač Partizana Ognjen Ožegović rekao je za hrvatske medije da je Dinamo Zagreb najbolji klub na ovim prostorima.

Izvor: SN

Autor: SN

Ožegović: Dinamo Zagreb je najbolji klub na Balkanu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ognjen Ožegović je posle dvomeča sa Malatijom napustio redove Partizana i prešao u ekipu Rozenborga za 400.000 evra i za hrvatski portal "Index" govorio je o odnosu snaga na Balkanu.

Njegov novi klub igraće u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinamo Zagreba i novinare je zanimalo ko bi prema njegovom mišljenju imao veće šanse u grupnoj fazi.

"Dinamo. Zato što ima fantastičan napad i ta klasa prema napred mu daje prednost u odnosu na Zvezdu", rekao je Ožegović na početku razgovora.

Veoma dugo se vodi polemika ko je najbolji balkanski klub, Dinamo, Hajduk, Zvezda ili Partizan?

"Teško mi je izdvojiti bilo koga, ali ako ćemo gledati rezultate poslednjih 10, 15 godina, onda Dinamo tu prednjači. Mislim da je najviše napravio u Evropi od svih klubova iz bivše Jugoslavije", kaže nekadašnji napadač Partizana i Crvene zvezde.

Ožegović smatra kako nema favorita u duelu između Dinama i Rosenborga te da svaka ekipa ima svoje adute.

''Mislim da je 50-50. Dinamove prednosti su bolja forma, individualni kvalitet napadača i Dani Olmo, dok je Rozenborg ekipa koja ima sjajan defanzivni blok i odličnu kontru i polukontru. Takođe, velika prednost Rosenborga je domaći teren gde i puno jače ekipe od Dinama teško dolaze do bodova. Verujem da će biti izjednačeno do samog kraja i da nas čekaju dve odlične utakmice''
, završio je Ožegović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

279 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d