Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.08.2019.

08:00

Zvezdu čeka domaća atmosfera – Garsija od starta na terenu?

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 sat igraju protiv Jang Bojsa u Bernu, u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezdu čeka domaća atmosfera – Garsija od starta na terenu?
Starsportphoto

Šampion Srbije u Švajcarsku je došao u nešto slabijem sastavu, pošto su Srđan Babić i Milan Pavkov ostali zbog povreda u Beogradu, dok su isto uradili i Dušan Jovančić i Nemanja Milunović zbog kartona.

Ipak, put Berna otišao je El Fardu Ben, kao i Tomane, odnosno najnovije pojačanje Mateo Garsija. Od njih trojice najveće šanse da se nađe u startnih 11 ima Argentinac.

Trener Zvezde Vladan Milojevića možda će morati od prvog minuta da stavi Argentinca, koji se ekipi pridružio tek za vikend i sa kojom je odradio dva treninga.

Međutim, situacija na poziciji krilnog napadača je takva da uopšte ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi se Garija našao među starterima.

El Fardu Ben nije još spreman za veće napore i verovatno će dobiti šansu u drugom poluvremenu, Vukanović će igrati po desnoj strani, Simić je igrao svih 90 minuta u Subotici, i sve to ostavlja prostora Garsiji.

Dvadesetčetvorogodišnji Argentinac došao je u crveno-bele za 1.800.000, što je velika suma za srpski fudbal i zbog toga su očekivanja velika. Da li će ga Milojević baciti u vatru, ostaje nam da vidimo.

Zbog suspenzije Jovančića u novoj ulozi gledaćemo Mirka Ivanića. Fudbaler Crvene zvezde igrao je na poziciji centralnog veznog gotovo 60 minuta u Kopenhagenu i ostavio je dobar utisak.

Ivanić je morao da igra prinudno na tom mestu zbog crvenog kartona Milunovića, a ovoga puta naći će se zbog žutih kartona pomenutog Jovančića.

Njemu će u veznom redu društvo praviti Kanjas, u napadu će igrati Ričmond Boaći, dok će se u startnih jedanaest naći i heroj iz Danske – Radovan Pankov.

Popularni Raša zauzeće mesto suspendovanog Milunovića, koji malo po malo gubi mesto startera u timu iz Ljutice Bogdana. Standardno levo i desno će igrati Rodić i Gobeljić, dok će u srcu šesnaesterca biti Degenek, a iza njega Milan Borjan.

Trener Crvene zvezde očekivano nije pričao o sastavu pred meč s Jang Bojsem, ali mu je posebno zasmetalo pitanje švajcarskog novinara koji je srpske navijače predstavio kao huligane.

"Ne znam zašto se to potencira. Zvezda je imala najbolju podršku u Evropi, navijači su osvojili prvo mesto u Ligi šampiona. Nema razloga da se potencira njihovo ponašanje. Nije bilo incidenata i ne verujem da će ih sutra biti. Imamo veliki broj navijača i ponosni smo na njih. Neukusno je da se potencira o Srbima i njihovom ponašanju, posebno što smo gledali da ima mnogo gorih od nas", zaključio je Milojević.

Kada je reč o Jang Bojsu, oni će na današnjoj utakmici biti bez iskusnih Oroa i Sulejmani, koji bi možda mogli da se nađu na klupi šampiona Švajcarske.

Postoji i druga utakmica. Videćemo kako će fudbaleri reagovati i posle toga ćemo odlučiti da li će se naći u timu ili ne. Moguće je da i obojica budu u sastavu”, rekao je Žeri Seon, koji je dodao da najnovije pojačanje Frederik Sorensen neće biti u startnoj postavi.

Sorensen je nekadašnje dete Juventusa, međutim nije se mnogo naigrao u Staroj dami, a od 2015. nastupa za Keln. Prethodnog vikenda došao je na pozajmicu u Jang Bojs, ali će štoperi protiv Zvezde biti Sedrik Zesiže i Fabijen Lustenberger.

Najveća opasnost po gol crveno-belih dolazi od trija Nsame, Asale i Ngamaleu. Radi se o sjajnim fudbalerima, a izdvaja se Nsame, koji se nalazi u sjajnoj formi.

Jang Bojs imaće prednost domaćeg terena u prvom meču, međutim na stadionu “Švajcarska” biće nekoliko hiljada srpskih navijača, koji su u Bern došli što iz Srbije, što iz Nemačke, Austrije, Švajcarske…

Reklo bi se da su šanse za plasman u Ligi šampiona podjednake, ali posle, što vole da kažu treneri, prvog poluvremena, koje se igra od 21 sat, mogli bismo da dobijemo jasnije sliku.

Revanš utakmica igra se za šest dana u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d