Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.08.2019.

18:34

Švajcarski "Blik" o slučaju "Terzić i Šaćiri" uoči duela Zvezde i Jang Bojsa

Švajcarski tabloid "Blik" je uoči susreta na stadionu "Švajcarska" pisao o Crvenoj zvezdi njenom generalnom direktoru Zvezdanu Terziću.

Izvor: B92

Autor:B92

Švajcarski
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Švajcarci u sredu od 21 čas dočekuju crveno-bele u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, ali od samog susreta očigledno je da im je važniji generalni direktor Zvezdan Terzić i to šta je ranije pričao o Đerdanu Šaćiriju.

"Blik" je u tekstu pod naslovom "Terzić je uvredio Šaćirija i bio u zatvoru", preneo detalje iz prošle godine kada je Liverpul gostovao u Beogradu.

Poznato je da je Šaćiri i tada bio igrač klupskog prvaka Evrope, ali da je bilo dosta govora da li da putuje u Beograd ili ne.

"Generalni direktor srpskog kluba otišao je najdalje. Već početkom septembra je rekao da ne može da zamisli bilo kog albanskog fudbalera da igra za Crvenu zvezdu. 'Mislim da će Šaćiri biti pod velikim psihološkim pritiskom jer zna odakle dolazi. Zna da je Crvena zvezda simbol Srbije i da će igrati nu grotlu Marakane. Ako dođe, biće manji od makovog zrna
", prenosi "Blik" Terzićeve reči.

Istina, Švajcarci su podsetili i da je Terzić tražio da se igrač zaštiti.

"Crvena zvezda mora da učini sve da se Šaćiri oseća tako da je došao zbog fudbala. Naša je dužnost da ga zaštitimo od nepredvidljivih situacija. Hajde da budemo dobri domaćini".

Potom se dalje u tekstu prenisi kako je Šaćiri odgovorio, kao i naslovi u pojedinim srpskim tabloidima, pre nego što je Jirgen Klop odlučio da Šaćirija ne povede i šta je Nemac tada rekao.

"Politika uvek utiče na život, barem na planeti na kojoj ja živim", rekao je tada Klop.

Potom se u nastavku teksta kompletno bave biografijom Zvezdana Terzića. Navode kako je bio predsednik FS Srbije i Crne Gore, kako se pričalo o tome da je pola miliona evra od transfera Vanje Grubača stavio u svoj džep, te kako je 2008. uhapšen u Crnoj Gori a onda pod sumnjivim okolnostima pušten.

Pominje se slučaj transfera Branislava Ivanovića u Lokomotivu iz Moskve i međunarodna istraga o tome, takođe i to kako se Terzić 2010. suočio sa srpskim pravosuđem, te da je bio pušten uz kauciju od milion evra, da bi kasnije ceo slučaj bio odbačen zbog nedostatka dokaza.

"Blik" je takođe napisao kako se Terzić 2014. vratio u OFK Beograd, da bi potom došao u Crvenu zvezdu. Pominje se i slučaj suspenzije od šest meseci zbog napada na sudiju, njegova ostavka, pa potom brz povratak.

Kako god bilo, Švajcarce je očigledno više zanimala prošlost, a ne ono što ih čeka u dvomeču sa srpskim šampionom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve