Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.08.2019.

23:00

Crveno za šampiona, Pari Sen Žermen izgubio u Renu

Fudbaleri šampiona Francuske Pari Sen Žermena poraženi su u drugom kolu prvenstva Francuske.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Crveno za šampiona, Pari Sen Žermen izgubio u Renu
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Izabranici trenera Tomasa Tuhela izgubili su na gostovanju ekipi Rena (2:1) u utakmici koja je prikazala sve slabosti ekipe sa "Parka prinčeva".

U situaciji u kojoj se nalazi klub zbog problema sa Nejmarom, sve se reflektovalo i na igru ekipe što je Ren iskoristio da upiše nove bodove.

Tomas Tuhel je na teren izveo tim PSŽ-a u formaciji 4-3-3 sa Di Marijom, Kavanijem i Mbapeom u napadačkoj liniji, ali nisu se proslavili.

Pari Sen Žermen je ipak prvi poveo i to u 36. minutu. Bila je to katastrofalna greška defanzivca Rena, Da Silve, hteo je da vrati loptu golmanu, ali uradio je to tako loše, lopta je prošla golmana, natrčao je na nju Edinson Kavani i smestio je u mrežu domaćina. Ren je u finišu prvog poluvremena stigao do izjednačenja. Bila je to odlična akcija po desnoj strani, Traore je proigrao M'Bajea Nijanga koji je šutirao iz okreta sa 15 metara, loptu je poslao u desni donji ugao. Samo što je krenulo drugo poluvreme Eduardo Kamavinga je poslao dubinski pas u kazneni prostor Parižana, pravo na glavu Romana del Kastilja koji je samo usmerio ka desnom donjem uglu. Imao je Ren još dve prilike, Žeremi Želan je u 64. minutu pogodio stativu, a najbolju šansu za goste propustio je Kilijan Mbape u 70. minutu. Pokušali su gosti pritiskom u finišu da dođu do izjednačenja, ali nisu imali pravih prilika i Ren je na kraju zasluženo slavio. Prvenstvo Francuske, 2. kolo: Nedelja: Sent Etjen – Brest 1:1 (0:1)
(Buanga 83 - Fosurije 45+1) Rems – Strazbur 0:0 Ren – PSŽ 2:1 (1:1) (Nijang 44, De Kastiljo 48 - Kavani 36) Subota: Nant – Olimpik Marsej 0:0 Amijen – Lil 1:0 (0:0) (Žirasi 70) Tuluz – Dižon 1:0 (0:0) (Makengo 54) Nim – Nica 1:2 (1:2) (Ripar 45+1 - Siprijen 10, Ganago 16) Bordo Monpelje 1:1 (0:1) (Maja 70 - Delor 22) Petak: Lion – Anže 6:0 (3:0)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve