Nova vest
Fudbal

Subota, 17.08.2019.

13:45

Navijači traže suspenziju Mitrovića zbog simuliranja udarca u glavu

Ekipa Fulama je u trećem kolu Čempionšipa pobedila Hadersfild sa 2:1, a Aleksandar Mitrović je bio strelac vodećeg gola.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Navijači traže suspenziju Mitrovića zbog simuliranja udarca u glavu
Photo by George Wood/Getty Images

Ipak, ne priča se na Ostrvu o tom pogotku reprezentativca Srbije, već o situaciji kada je pred kraj meča pokušao da zadrži loptu u duelu sa Radživom van la Parom.

Mitrović je držao loptu kako bi ukrao na vremenu, potom su on i Van la Par pali su na teren, a Mitrović je, kako snimci pokazuju, simulirao da je dobio udarac u predelu glave, iako je noga protivničkog igrača bila u visini njegovog stomaka. Ipak na snimku iz drugog ugla vidi se da je Van la Par zakačio rukom Mitrovića po licu.

Ipak, sve to je razbesnelo pojedine ljubitelje fudbala na ostrvu, od kojih se neki predstavljaju i navijačima Fulama.

Mnogi traže od nadležnih organa da se snimak pogleda i Mitrović kazni suspenzijom, jer sudija Džejms Lilington nije ništa primetio.

"Kao navijač Fulama kažem da je ovo sramota", poručio je jedan navijač Fulama, dok je drugi poručio "Nije mi se ovo dopalo kao navijaču Fulama, ali ne čini mi se da je obmanjivao, sudija ionako nije ništa preduzeo".

Pojedini su bili oštriji, tražili su da FA Engleske zauzme oštriji stav i počne da kažnjava igrače sa dužim suspenzijama od po pet i više mečeva.

Zbog slične situacije napadač Lidsa Patrik Bamford je u maju mesecu zaradio dva meča suspenzije zbog simuliranja prekršaja na meču sa Aston Vilom (1:1).

Istu je zadesilo i Dvajta Gejla iz VBA u februaru zbog situacije sa meča protiv Notingem Foresta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve