Nova vest
Fudbal

Petak, 16.08.2019.

14:49

Saša Ilić trener u kadetskoj selekciji Srbije

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić odlučio je da započne trenersku karijeru i postao je član stručnog štaba kadetske selekcije Srbije, saopštio je FSS.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Saša Ilić trener u kadetskoj selekciji Srbije
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Iako se spekulisalo da bi Ilić mogao da dobije neku funkciju u upravi crno-belih, on će trenersku karijeru ipak početi u Fudbalskom savezu Srbije.

"Izuzetno smo zadovoljni što je Saša Ilić prihvatio našu ponudu i pridružio nam se u FSS. Vodili smo od starta vrlo korektne razgovore i videli kod njega volju i želju da se posle igračke karijere posveti trenerskom poslu i svoje bogato fudbalsko i životno iskustvo prenese na klince koji treba da budu budućnost srpskog fudbala. Saša će odmah biti priključen stručnom štabu generacije 2003. u kojoj ima mnogo talentovanih igrača i od koje zaista puno očekujemo", izjavio je sportski direktor FSS Vladimir Matijašević.

Ilić je na kraju prošle sezone okončao blistavu karijeru tokom koje je osim u Partizanu igrao još za Seltu, Galatasaraj, Salcburg i Larisu.

Osvojio je 11 titula šampiona Srbije i 7 trofeja Kupa sa Partizanom, a sa Galatasarajem Superkup Turske.

Rekorder je Partizana po broju nastupa sa 603 utakmice na kojima je postigao 159 golova. Računajući i prijateljske utakmice, ima 874 nastupa i 240 golova za Partizan.

Zabeležio je i 37 nastupa uz 4 gola za Srbiju, sa kojom je igrao na Svetskom prvenstvu 2006. u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve