Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.08.2019.

21:30

Aris nadoknadio 0:3, pa ispao – Molde stiže u Humsku!

Fudbaleri Partizana igraće sa norveškim Moldeom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Aris nadoknadio 0:3, pa ispao – Molde stiže u Humsku!
Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Norveški tim je uz dosta sreće izbacio grčki Aris sa ukupnih 4:3, iako je u revanšu ispustio tri gola prednosti sa svog terena.

Činilo da će meč u Solunu predstavljati samo formalnost nakon 3:0 u Skandinaviji. Međutim, već do poluvremena Aris je uspeo da postigne dva gola i brzo se vrati u život, a onda šest minuta pre kraja revanša stigne i do 3:0 i tako potpuno izjednači ukupni rezultat.

Krenuli su Grci silovito i u produžetku, pretili preko Martinesa i Diginija, a onda je u nadoknadi vremena prvog dodatnog perioda usledio hladan tuš.

Molde koristi priliku za kontranapad, Matis Boli sjajno prati dubinsko dodavanje po levoj strani i lobuje golmana Arisa za muk na tribinama.

Iako su im bila potrebna još dva gola, verovali su fudbaleri grčkog kluba u čudo do samog kraja. Žestoko su pritisli goste, imali nekoliko sjajnih prilika preko Junsa, ali su Norvežani odoleli i prošli dalje.

Tako se Molde posle samo mesec dana vraća u Srbiju. Norveški tim je u II kolu kvalifikacija izbacio Čukarički. Nakon 0:0 u Skandinaviji, slavili su 3:1 na Banovom brdu.

Partizan će biti domaćin Moldeu u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope 22. avgusta, dok je revanš 29. u Norveškoj.

Kraj! Molde će se sa Partizanom boriti za plasman u grupnu fazu Lige Evrope!

120+' Igraće se još tri minuta u Solunu. Aris nastavlja da silovitu napada iako su mu potrebna još dva gola za plasman u plej-of.

114' Nova gol šansa za Aris, opet prilika za Junesa koji iz odlične pozicije šutira pored gola.

111' Nemaju sreće Grci, propuštaju tri sjajne šanse u jednom napadu. Prvo Junis pogađa prečku, zatim Kraninks brani udarac iz odbitka, a novi odbitak stiže do Diginija koje je izblokiran. Dosta sreće za Molde.

105+1' GOOOOOL! Hladan tuš za navijače Arisa u nadoknadi prvog produžetka! Brza kontra Moldea, loše istrčavanje Hulijana, koga lobuje rezervista Matis Boli i postiže gol verovatno vredan plej-ofa za Norvežane.

100' Gužva u kaznenom Moldea posle slobodnog udarca za Aris sa leve strane, atraktivno je pokušao Digini, ali pored gola.

94' Aris nastavlja sa pritiskom, dobar šut Martinesa, gađao je bližu stativu, ali je Kraninks bio oprezan.

Igraće se produžeci!

90+4' Grci zamalo sve da upropaste. Veliku grešku napravili su golman i štoper, gol je ostao nebranjen, ali Norvežani ne koriste priliku.

90+ Pet minuta nadoknade vremena u Solunu. Produžeci su sve izvesniji.

86' Nova gol šansa za Aris, Ideje šutira po zemlji sa 15-ak metara, ali brani Belgijanac na golu norveškog tima.

84' GOOOOOL! Aris vodi 3:0! Vratio je dvomeč na početak! Francuz Nikola Digini je sjajno reagovao na centaršut sa desne strane i dijagonalom savladao loše postavljenog Kraninksa.

77' Norvežani pokazuju Grcima da ne smeju da srljaju. Omojžuanfo je pokupio ničiju loptu ispred kaznenog prostora Arisa, šutirao iz okreta sa 17-18 metara po zemlji, Hulijan uz dosta muke brani.

72' Gužva u šesnaestercu Moldea, na kraju Korhut šutira sa 8-9 metara, ali je izblokiran.

70' Velika prilika za Aris! Sjajno se ubacio rezervista Martines na drugu stativu i uklizavanjem stigao dubinsku loptu, ali nije dovoljno snažno šutirao pa je golman Moldea uz dosta sreće uhvatio loptu.

68' Traži Aris treći gol, ali Molde odoleva. Golman Kraninks je oprezan posle centaršuteva u njegov kazneni prostor.

60' Jedan od retkih šuteva Moldea, ali udarac Eikrema odlazi daleko od gola Arisa.

59' Pritisak Arisa, ali nema pravih šansi. Jedan pokušaj sa distance lako je obuzdao golman gostiju Kraninks.

51' Sjajna šansa za Aris, levi bek Krhut je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Moldea Kraninks vrhovima prstiju sprečio treći gol grčkog tima.

Domaći su u prvom poluvremenu uputili čak osam šuteva na gol protivnika i imali su 58 odsto vremena loptu u posedu. Imali su Norvežani priliku za gol, ali su pogodili samo prečku.


37' Aris vodi 2:0! Kratka kombinacija posle kornera, Janis Fetfacidis je "promešao odbranu Moldea na desnoj strani kaznenog, a onda poslao savršen pas po zemlji kroz peterac na drugu stativu gde je Jorgosu Delizisisu ostao lakši deo posla da loptu gurne u mrežu.

25' Aris je poveo 1:0! Havijer Mantilja postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Prebacio je živi zid i poslao loptu u donji levi ugao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve