Danci kukaju o "blatnjavoj tački", sudija Larson brani Borjana

Mediji u Danskoj naveliko se bave porazom Kopenhagena u penal seriji susreta sa Crvenom zvezdom.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Anders Kjaerbye
EPA-EFE/Anders Kjaerbye

"Blatnjava tačka", umesto "bela tačka", to je termin koji se koristi da se opiše mesto sa kojeg su igrači dva tima izveli ukupno 22 jedanaesterca.

U "Ekstra Bladetu" su se time bavili toliko da su se pitali da li su igrači dva tima mogli da zatraže od sudije da se izvodi na drugoj strani terena!

Poznati danski arbitar Klaus Bo Larsen upitan je da li je sudija sam mogao da odluči da se penali izvode sa druge strane.

"Ne, jer su uslovi isti za oba tima. Međutim, da su igrači to zatražili, moglo je da se nešto uradi. Lično, ne sećam se da sam video više izvedenih penala", kaže Larsen.

On smatra da su uslovi za izvođenje penala bili nemogući.

"Nikad nešto slično nisam video. Bilo je situacija kada su igrači teško postavljali loptu na mesto izvođenja penala i da su zakačili busen trave prilikom izvođenja, ali ovo mislim da je bilo zaista užasno stanje terena. Da su kapiteni oba tima rekli da su uslovi za izvođenje neregularni, onda je mogla da se promeni strana, ali to je bila sportska odluka", kaže poznati sudija.

Mnogi navijači danskog kluba su preko Tvitera tvrdili da je poslednji penal koji je izveo Vind trebalo da bude ponovljen jer je po njima Milan Borjan iskoračio sa gol linije pre vremena, ali Larsen se nije složio sa tom ocenom.

"Ne, nema šanse da je sudija tako nešto mogao da vidi. Uvek možete da se na nešto vadite, pa i Gritebust je dodirivao prstima prečku", dodao je Larsen.

Po novom pravilu, golman može da iskorači, ali jedna noga mora da mu bude na gol liniji. Po njemu, arbitar iz Litvanije Gediminas Mažejka odradio je veoma dobar posao na ovoj utakmici.

strana 1 od 2 idi na stranu