Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.08.2019.

08:40

Borjan: Verovao sam u sebe, znao sam da ću još jednom odbraniti

Golman Crvene zvezde Milan Borjan nikada neće zaboraviti utorak 13. avgust i veče u Kopenhagenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Borjan: Verovao sam u sebe, znao sam da ću još jednom odbraniti
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Odlični čuvar mreže je bio junak prolaza Crvene zvezde u plej-of rundu za ulazak u Ligu šampiona pošto je šampion Srbije eliminisao Kopenhagen posle boljeg izvođenja penala.

Borjan je po završetku susreta na "Telia Parken" stadionu rekao da je ovo veliki uspeh za Crvenu zvezdu.

"Neverovatna noć za zvezdašku zajednicu. Treću godinu zaredom smo obezbedili igranje u grupnoj fazi evropskih takmičenjia. Nećemo stati ovde, imamo još dve utakmice do Lige šampiona. Bože zdravlja da uđemo i da Srbija bude ponosna na nas", rekao je Borjan.

Penale nikada nije jednostavno braniti, naročito sada kada su pooštrena pravila. Sudijski kriterijum u oba meča bio je blago rečeno čudan, ali sve to sada pada u drugi plan kada je ostvaren željeni rezultat.

"Ostao sam staložen i koncentrisan. Odradili smo stručnu analizu sa trenerom golmana Dušanom Gašićem i u skladu sa tim se trudio da pogodim stranu u koju će šutirati. Sudije su u nekim situacijama bile na strani protivnika, ali kad imaš srce, želju i ljude oko sebe koji veruju u tebe ti onda pružiš maksimum i pobediš. Od Krasnodara je sve počelo, prošle godine Salzburg i sad Kopenhagen, tri najdraže pobede", priznaje Borjan.

Sjajno je izveo penal, a potom je uspeo i da odbrani poslednji penal na meču i donese veliku radost igračima i navijačima.

"Moj prvi pogodak u Zvezdi. Posvetio bih ga porodici, ženi i sinu. Oni su moja snaga i stalna podrška. Cilj mi je bio samo da dam gol, a znao sam da ću da odbranim. Verovao sam u sebe, mnogo".

Borjan nije zaboravio i da se zahvali navijačima na sjajnoj podršci.

"Nismo obraćali pažnju na to šta su Danci pričali pre i posle utakmice. Pokazali smo da smo veliki klub koji poseduje želju i energiju. Ponosan sam na svoje saigrače, stručni štab i upravu. Borimo se za ovaj grb i ove navijače, za ljubav koju nam pružaju. Hvala im što su i večeras došli da nas podrže", zaključio je Borjan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve