Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.08.2019.

16:15

Milovanović: Moramo da stvorimo kult reprezentacije Srbije

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Milovanović rekao je da je pred njim i igračima zadatak da stvore kult reprezentacije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Milovanović: Moramo da stvorimo kult reprezentacije Srbije
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Mladu reprezentaciju Srbije čeka novi ciklus kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

"Svi zajedno imamo zadatak da stvorimo kult reprezentacije. Igračima taj grb na dresu mora da bude svetinja, ne samo rečima već i delom. Kada dođu u Staru Pazovu, treba da znaju gde su i zašto su došli", rekao je Milovanović u intervjuu za FSS.

"Ne tražim alibi, ali malo smo hendikepirani sa vremenom za razliku od Rusije koja je već bila na okupu, odigrala nekoliko pripremnih utakmica, selektirali su dobar tim. Očekujem da proradi srpski inat, moja misija je da kod igrača stvorim glad za uspehom", rekao je on.

Milovanović se osvrnuo i na sastav ekipe, navodeći da mu se čini da fale igrači na pozicijama desnog beka i zadnjeg veznog.

"Možda smo malo deficitarni na pozicijama desnog bočnog defanzivca i zadnjeg veznog, najjači smo u ofanzivnom delu gde mogu da računam na naše internacionalce Vlahovića, Joveljića, Adžića, Zlatanovića. Ne mogu decidirano da kažem da neću pozivati igrače koji su već obezbedili status A reprezentativca, ali oni po povratku među svoje vršnjake nemaju više isti motiv i tu dozu adrenalina koju ja želim da vidim kod svakog svog igrača", rekao je selektor mlade reprezentacije Srbije.

On je dodao i da mu ne nedostaje rad na dnevnom nivou, ali žali što ne može da stalno radi s igračima.

Milovanović je poručio da u superligaškim timovima ima mnogo potencijalnih reprezentativaca, a posebno iz redova Čukaričkog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve