Nova vest
Fudbal

Subota, 03.08.2019.

13:00

Poledica otkriva "koruptivnu spregu vlasti u Čačku i Borca"

Čačanska policija pozvala je predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirka Poledicu da dođe u stanicu policije.

Izvor: PT

Autor: PT

Poledica otkriva
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Organi reda su ovo uradili jer su dobili obaveštenje da je zakazao konferenciju za medije na kojoj će izneti dokaze o sprezi Fudbalskog kluba Borac, čelnika grada i tajkuna, objavio je čačanski portal Ozon press.

"Upravo me zvala policija da dođem da obavim razgovor sa njima zato što sam najavio za ponedeljak konferenciju za medije u Čačku gde ću otkriti koruptivnu spregu gradske vlasti, FK Borca i Sportskog društva Borac. Neću da idem, neka me uhapse", napisao je Poledica na svom tviter nalogu u petak veče.

Poledica je izjavio da su mu iz policije rekli da smatraju da bi na "njegovom javnom skupu" mogli da dođu "opasni ljudi".

On je na to odgovorio da ne pravi javni skup već konferenciju za medije, kao i da namerava da angažuje privatno obezbeđenje kako bi sprečio bilo kakav incident.

"Uredno sam prijavio policiji da ću se u ponedeljak obratiti javnosti na konferenciji u Domu kulture iako nemam zakonsku obavezu da to uradim jer nije u pitanju javno okupljanje. To sam uradio iz predostrožnosti, ukoliko na konferenciju budu poslati provokatori koji bi mogli da izazovu incident. Nije mi jasno zašto me zovu na razgovor i poručio sam im da sam ovlastio advokata da na sva pitanja u vezi sa tim događajem odgovori", napisao je Poledica.

Poledica je najavio da će konferenciju održati u ponedeljak, u 12 časova, u Domu kulture u Čačku.

Fudbalski klub Borac, koji je osnovan pre 93 godine, izbačen je iz Prve lige zbog velikih finansijskih dugovanja prema igračima, trenerima i državi za porez, koji prema podacima kluba iznose oko tri miliona evra, a njegovo mesto zauzeće FK Provo iz Vladimirovca, koji je registrovan na adresi čačanskog Borca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve