Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.08.2019.

19:46

Partizan ubedljiv protiv Konahs Kija, sad na redu Malatija!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Partizan ubedljiv protiv Konahs Kija, sad na redu Malatija!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici trenera Save Miloševića su posle 1:0 u Rilu slavili pred desetak hiljada gledalaca ubedljivu pobedu na svom terenu sa 3:0 (0:0).

Tako će crno-beli u narednom kolu odmeriti snage sa ekipom Malatije koja je uspela da eliminise Olimpiju iz Ljubljane pobedom u gostima od 1:0.

Partizan je od početka krenuo u ofanzivu ka golu Konahs Kija. Već u prvom napadu imali su crno-beli korner, a prvu veliku priliku propustili su u devetom minutu.

Zoran Tošić je sjajno proigrao Umara Sadika, napadač Partizana bio je na 12 metara od gola, mogao je da bira gde će da šutira, golman je čini se već bio savladan, ali usledio je nonšalantan udarac i lopta je završila kraj leve stative gola ekipe iz Velsa.

Opet je u 20. minutu Zoran Tošić napravio priliku, Đorđe Ivanović nije uspeo da prihvati loptu kako je želeo i šansa je propala.

Samo dva minuta kasnije, Rajko Brežančić odlično je prošao po levom boku, poslao loptu ka Sadiku u kazneni prostor, a napadač crno-belih je ponovo bio neprecizan, ovog puta je šutirao kraj desne stative.

Imao je tim Save Miloševića inicijativu, konstantno su vršili pritisak na goste koji su dobro organizovali odbranu. Većinu situacija su uspešno rešili, Partizanu je u finišu nedostajalo koncentracije i svežine, ali svejedno, imali su dovoljno prilika za gol.

Poslednju u nadoknadi vremena u prvom delu, kada su Velšani bukvalno poklonili loptu Sadiku koji je krenuo ka golu, zaobišao je i golmana Brasa, ali je loše šutirao, pa je loptu pre gol linije stigao Horan i otklonio opasnost.

Nisu crno-beli odustali od ofanzive ni u nastavku, odmah su krenuli ofanzivno ka golu protivnika i već u prvih pet minuta preko Sume i Pavlovića imali su dve prilike za gol.

Gol Sadika u 52. minutu poništen je zbog ofsajda, ali dva minuta kasnije odbrana gostiju konačno je popustila.

Čim su se malo otvorili i krenuli u većem broju ka golu Stojkovića, napravili su grešku. Izgubili su loptu, usledila je odlična kontra crno-belih Suma je asistirao Zoranu Tošiću koji je rutinski zatresao mrežu.

Već tad je bilo jasno da su gosti u teškoj poziciji, Sadik je u 60. minutu morao da postigne gol iz nove prilike, ali se opet nije proslavio.

U 63. minutu Ognjen Ožegović je ušao umesto Zorana Tošiča i sedam minuta kasnije uspeo je da povisi na 2:0.

Posle prodora Brežančića po levoj strani, lopta je došla do Sume, odbila se potom do Ožegovića koji je sa pet metara prosladio iza leđa Brasa.

Nije se radost navijača praktično ni stišala kada je u 72. minutu mladi Filip Stevanović došao u priliku, šutirao je sa desetak metara, neodbranjivo i povisio na konačnih 3:0. Bio je to njegov evropski prvenac.

Sve detalje sa susreta na stadionu Partizana mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

453 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve