Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.07.2019.

21:37

Kopenhagen minimalcem do Zvezde, Maribor posle drame bolji od AIK

Fudbaleri Kopenhagena plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su u dvomeču eliminisali Nju Seintse iz Velsa.

Izvor: PT

Autor: PT

Kopenhagen minimalcem do Zvezde, Maribor posle drame bolji od AIK
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images/ Trener Kopenhagena Solbaken.

Danski šampion u revanš utakmici pred domaćom publikom slavio je sa 1:0, za ukupnih 3:0 protiv Velšana.

Kopenhagen će u borbi za četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv šampiona Srbije – ekipe Crvene zvezde.

Izabranici Vladana Milojevića nešto ranije u toku dana poraženi su od Helsinkija sa 2:1, ali su ukupnim rezultatom 3:2 prošli u narednu fazu elitnog fudbalskog takmičenja.

Danci su u svojoj prestonici kvalitetno odradili posao, pošto je posle prvog susreta, u kojem su slavili sa 2:0, bilo jasno da će se plasirati u treće kolo.

Jedini gol u revanšu postigao je Hose Zeka u 52. minutu utakmice. Mogli su domaći fudbaleri da postignu još koji gol, ali je meč na kraju završen minimalnim rezultatom.

Prva utakmica igra se u Beogradu 6. ili 7. avgusta, dok je revanš na programu 13. u Kopenhagenu.

Fudbaleri Maribora posle produžetka su uspeli da prođu u naredni krug takmičenja. Predstavnik Slovenije poražen je na gostovanju u Švedskoj od AIK sa 3:2, ali su zbog dva gola u gostima prošli u treće kolo.

Heroj Maribora bio je Aleksandru Kretu, koji je u 117. minutu postigao gol zahvaljujući kojem je šampion Slovenije prošao u naredno kolo. Maribor će u narednom kolu igrati protiv Rozenborga, koji je uspeo da preokrene i izbaci BATE.

U Norveškoj su slavili sa 2:0 i ukupnim rezultatom 3:2 prošli su u treće kolo. Plasman dalje obezbedila je i ekipa Karabaga, koja je sa ukupnim rezultatom 4:1 savladala Dandalk.

Svi parovi trećeg kola:

Kluž – Seltik
APOEL – Karabag
PAOK – Ajaks
Dinamo Zagreb – Ferencvaroš
Crvena zvezda – Kopenhagen
Maribor – Rozenborg
Bašakšehir – Olimpijakos
Krasnodar – Porto
Klub Briž – Dinamo Kijev
Bazel – LASK

Utakmice se igraju 6. i 7. avgusta, dok su revanši 13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve