Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.07.2019.

16:45

Zvezda porazom do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su eliminisali Helsinki.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezda porazom do trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona
Foto: FK Crvena zvezda

Izabranici Vladana Milojevića ukupnim rezultatom 3:2 bili su bolji od Finaca i u narednom kolu igraće protiv Kopenhagena, koji je rezultatom 3:0 eliminisao Nju Sejntse iz Velsa.

Zvezda je u revanš utakmici u Helsinkiju odigrala slab meč, poražena je rezultatom 2:1, ali zasluženo ide u treće kolo. Prvi meč odigraće 6. ili 7. avgusta, dok je revanš 13.

Pre početka utakmice viđena su dva incidenta. Prvo su se navijači Zvezde sukobili sa finskom grupom Sakilaiset, a potom su Albanci na tribinama provocirali srpske novinare i navijače.

Brzo su se strasti smirile i utakmica je mogla da počne.

Finci su dobro otvorili utakmici, krenuli su od starta da pritiskaju zadnju liniju Zvezde, međutim stopostotnih šansi nije bilo.

Oba sastava su imala polušanse, ali to nije bili dovoljno da se savladaju Rudakov, odnosno Borjan. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 0:0.

Na startu drugog poluvremenu, iz prve akcije – šok za Zvezdu. Odbrana šampiona Srbije loše je reagovala, Dalstrom je to iskoristio i savladao Borjana.

Posle samo dva minuta moglo je da bude i 2:0, ali je golman Zvezde reagovao i tom prilikom se umalo povredio. Crveno-beli su posle primljenog gola zbili redove i ubrzo izjednačili.

Marin je sjajnim pâsom pronašao Jovančića, a ovaj je uz malo sreće uspeo da savlada Rudakova. Igrao se 56. minut.

Ovim golom Zvezda je praktično rešila pitanje pobednika dvomeča, jer je Helsinkiju bilo potrebno još tri pogotka u mreži ekipe Vladana Milojevića.

Crveno-beli uspeli su održe ukupnu prednost, ali je ceo utisak pokvario gol Riskija, koji je u 92. minutu savladao Borjana. Tako su Finci odneli "pirovu" pobedu, a Zvezda se porazom vraća u Beograd.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

502 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve