Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.07.2019.

10:36

"Moramo da zaustavimo Pavkova"; "Tragična sudbina golmana"

Fudbal jedva da je na kraj pameti finskim medijima, koji više pažnje obraćaju na "tragediju" svog golmana nego na samo utakmicu.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: B92

Ako ste ljubitelj "stare škole" i želite da vidite šta pišu ti finci po svojim novinama, nemojte se začuditi ako bilo kakav tekst o utakmici Helsinki - Zvezda ne vidite na naslovnim stranama.

Finci su prostor za revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ostavili za nešto nebitniju sredinu svog današnjeg izdanja novina.

Jedne novine su meču posvetile dve strane, 38. i 39, u kojima nisu istakle nikakav opis Zvezde, već su se posvetile, uglavnom, svojoj ekipi, to jest golmanu Maksimu Rudakovu.

"Helsinkijev 23-godišnji Maksim Rudakov nije imao lak put - roditelji su mu se razveli, majka umrla a otac preminuo...", navodi se.

U nastavku teksta se opisuje potresna priča ruskog golmana, kojeg je baka svaki dan vodila na trening vozeći se vozom tri sata do Sankt Peterburga.

Rudakov, inače na pozajmnici iz Zenita, istaknut je kao najbolji pojedinac u ekipi šampiona Finske ove sezone: "Rus je doneo timu veliki broj bodova ove sezone".

Deo u istim novinama posvećen je i Zvezdi, to jest Milanu Pavkovu, strelcu drugog golau Beogradu, čija je slika istaknuta.

"Moramo zaustaviti Pavkova i ostale Zvezdine napadače", piše u novinama.

Razlog malog prostora u medijima za meč Helsinkija i Zvezde je možda i pesmiistički pristup utakmici.

"Proći u treću rundu plej-ofa bi bio jedan od najvećih uspeha u istoriji Lige šampiona, gledajući ishod prvog meča i Zvezdine pobede od 2:0 u Beogradu", dodaje se.

Drugi list, koji je na švedskom ali se može kupiti u finskim prodavnicama, kaže "da je policija spremna na nerede".

"Policija je dobro pipremljena. Navijači gostujućeg tima poznati su kao ludi", navodi se u tom listu uz jasno istaknutu sliku "delija" na jednom od mečeva na "Marakani".

Sve u svemu, finski mediji - što štampani što elektronski - nisu posvetili pažnju ovom meču, a atmosfera u gradu je ravna atmosferi pred prijateljsku rukometašku utakmicu nekih ekipa u Beogradu.

Fokus je uglavnom na "tragediji Rudakova" i ne pominje se nikakava iole opširnija analiza protivnika, dok se samo u jednim novinama kratko ističe put koji će Helsinki morati da prođe ukoliko pobedi, to jest ukoliko izgubi.

Stadion možda bude pun, ali van njega malo ko će znati da od 18 časova po srednjoevropskom vremenu Helsinki dočekuje Crvenu zvezdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve