Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.07.2019.

23:45

Milojević: Pavkov nije džoker, igra se i u Finskoj na veštačkoj podlozi

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević oprezan je u komentarisanju revanša u Finskoj nakon prvog meča sa HJK-om u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Pavkov nije džoker, igra se i u Finskoj na veštačkoj podlozi
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Zvezda je savladala HJK 2:0, pogocima Ričmonda Boaćija u 27. i Milana Pavkova u 90. minutu susreta.

"Teška utakmica, najavio sam ovakav duel i na konferenciji pred utakmicu. Čvrsta ekipa koja zna šta hoće. Pregršt brzih igrača koje je teško čuvati i napadati. Bili smo dobri, nismo srljali, probili blok koji je teško probiti. Možda smo mogli da damo još koji gol ali sam zadovoljan. Iza nas je tek prvo poluvreme, igra se i u Finskoj, na veštačkoj podlozi. Zaboravljamo ovu utakmicu jer nas već u subotu čeka novi duel", rekao je Milojević.

Uprkos dominantnoj igri crveno-belih, protivnik se veoma umešno branio pa je Zvezda tek u poslednjem minutu stekla solidan kapital za revanš.

"Nisam očekivao tako defanzivnog rivala. Ekipa su koja voli fudbal, ali su se tako opredelili da igraju na našem terenu. Verovatno su želeli da iz dobrog boloka čekaju šansu za brze igrče. Tražili su pukotinu u našem timu, ali srećom dobro smo odradili posao i nismo primili gol. Ima segmenata koje trebamo da pogledamo i izanaliziramo. Nemamo mnogo vremena jer nas već u subotu očekuje prvenstveni duel. Bila je očigledna volja i motivisanost kod naših igrača, ali fudbal je živa igra i ima grešaka. Ne mogu bilo šta da zamerim mojim igračima. U globalu sam veoma zadovoljan, posebno sam zadovoljan atmosferom koja je bila za desetku. Još jednom su zvezdaši pokazali koliko vole klub, od srca im čestitam".

Milojević je obrazložio i rotacije u ofanzivi.

"Imam plan i strategiju za svaku utakmicu i svakog protivnika. Veoma sam zadovoljan igrom. Ivanić je na primer danas bio po boku, a sigurno se bolje snalazi u sredini. Gledamo u kojim segmentima je protivnik slabiji i trudimo se da to iskoristimo. Milan nije džoker, on je za mene standardni igrač. Bilo da je starter ili uđe u igru, on je igrač veoma bitan za igru i uvek donese ono što se od njega očekuje. Isto mogu da kažem za Boaćija. Obavili su šta se od njih očekivalo. Tu su i Tomane i Krstović od kojih očekujem da takođe ostave trag"
.

Revanš između Zvezde i HJK je na programu sledeće srede u Helsinkiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve