Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.07.2019.

08:05

"Crveni" Naćo pokvario plan Zidanu i utakmicu Joviću

Fudbaleri Reala su u prijateljskom meču u Lendoveru u Merilendu pobedili Arsenal posle izvođenja penala sa 3:2 pošto je u regularnom toku bilo 2:2 (0:2).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Bio je to neobičan meč u kojem su viđena dva crvena kartona u prvom poluvremenu, Naću iz Reala i Sokratisu Papastopulosu iz Arsenala.

Bizarno je da je upravo isključenje Naća uticalo i na igru Luke Jovića, koji je zbog isključenja kolege u devetom minutu zamenjen u 16. minutu da bi ušao Rafael Varan.

Jović je dobio priliku da zaigra od starta po prvi put, ali zbog nepromišljenosti njegovog kolege, nije mogao dugo da ostane na terenu jer je Zidan smatrao da je najbolje da izađe napadač kako bi ubacio štopera i nadoknadio hendikep na terenu u poslednjoj liniji.

Naćo je još u petom minutu mogao da dobije direktan crveni umesto žutog kada je šutnuo Kolašinca, ali četiri minuta kasnije u gol šansi, zaustavio je loptu rukom na gol liniji i sudija Ford nije imao izbora, poslao ga je u svlačionicu.

Aleksander Lakazet je iskoristio penal i tako doneo prednost "tobdžijama".

To je potpuno poremetilo planove Zidana, morao je Francuz da izvede Jovića koji je dobro počeo meč, ušao je u dve prilike, zaista velika šteta.

Nije za Real bilo dobro ni posle toga, jer je Pjer Ajmerik Obamejang u 24. minutu duplirao prednost ekipe iz Londona, ali onda je na scenu stupio Sokratis Papastopulos, dva brza žuta kartona, u 38. i 40. minutu i Arsenal je ostao sa desetoricom, tako da su brojčano snage bile izjednačene.

To je olakšalo posao Špancima u drugom delu, mnogo kritikovani Garet Bejl je u 56. minutu smanjio na 1:2, da bi tri minuta kasnije Marko Asensio doneo izjednačenje, ali se potom ozbiljno povredio.

U penal seriji Bejl nije iskoristio prvi penal za Real, ali kod Arsenala nisu bili precizna trojica, Džaka, Monreal i Barton, tako da je Real izašao kao pobednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d