Nova vest
Fudbal

Subota, 20.07.2019.

16:45

Junajted nastavio seriju pobeda, pao i Inter

Fudbaleri Mančester junajteda zabeležili su i treću pobedu na letnjoj turneji po Australiji i Aziji.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Junajted nastavio seriju pobeda, pao i Inter
Photo by Lionel Ng/Getty Images

Izabranici Olea Gunara Solskjera su na stadionu u Singapuru pobedili ekipu Intera iz Milana sa 1:0 u sklopu Internacionalnog kupa šampiona.

Tako su "crveni đavoli" nastavili pozitivan niz rezultata pošto su prethodno u Australiji pobedili Pert Glori sa 2:0, odnosno Lids sa 4:0.

Junajted na tri utakmice nije primio ni gol uz gol razliku od 7:0, a primetno je da je Solskjer forsirao igru preko brzih napadača, što je bio slučaj i na susretu sa timom Antonija Kontea.

Englezi su bili bolji tim tokom većeg dela susreta, imali su posed lopte i veći broj udaraca na gol protivnika, a reprezentativac Srbije Nemanja Matić je početkom drugog poluvremena posle kornera šutirao glavom i pogodio stativu.

Šanse su imali i Lingard i Pogba, s druge strane Perišić, ali jedini gol na susretu postignut je u 76. minutu.

Posle slobodnog udarca sa 20-ak metara iskosa sa leve strane koji je izveo Ešli jang, Samir Handanović je odbio loptu, ali pravo do noge 17-godišnjeg Mejsona Grinvuda.

On je uspeo da je primiri, oslobodi se protivničkih igrača i preciznim udarcemn levom nogom sa desetak metara zatrese mrežu.

Od Grinvuda, koji je izdanak Junajtedove omladinske škole, očekuje se mnogo, a ovo mu je bio drugi gol na pripremema, pošto je i na prethodnom meču sa Lids junajtedom takođe bio strelac.

Inter 24. jula u nanđingu igra sa Juventusom, dok Junajted dan kasnije u šangaju igra protiv Totenhema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve