Tončev: Igrači neozbiljni, ponašaju se kao da je klub aerodrom ili autobuska stanica

Predsednik Radničkog Ivica Tončev ocenio je da je neuspeh njegovih fudbalera u kvalifikacijama za Ligu Evropa protiv Flore iz Talina lekcija za sve u klubu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nišlije nisu uspele da prođu u dvomeču u kvalifikacijama, pošto su u dvomeču izgubili ukupnim rezultatom 2:4.

On je dodao da će uskoro biti razmatrani ugovori sa igračima.

"Radnički ne traži bilo kakva opravdanja za neuspeh u kvalifikacijama za Ligu Evrope, već će rukovodstvo, pošto se smire strasti i 'hladne' glave analizirati sve što se desilo u proteklom periodu. Već su uočene greške, na čijem rešenju će se svakako raditi kako se ne bi opet ponovile", rekao je Tončev.

"Između ostalog, imajući u vidu finansijsku stabilnost kluba ali i zalaganja tokom kvalifikacija razmotriće se svi ugovori fudbalera. Suština je da više neće biti dozvoljeno da ekipu čine igrači sa ugovorima od šest meseci ili godinu dana, koji se ponašaju kao da je Radnički samo usputna stanica na njihovom putu u inostranstvo", izjavio je Tončev.

On je bio i prilično oštar u svojim ocenama učinka igrača.

"Svojom neozbiljnošću i nezalaganjem na utakmicama pokazali su da ne poštuju klub u koji su došli i koji im je dao veliku šansu da pokažu svoj talenat
",poručio je Tončev.

Takođe je naveo da je takvo ponašanje neprihvatljivo, jer je klub učinio sve da imaju najbolje moguće uslove da se razvijaju i grade karijere, što su pojedinci nisu iskoristili. On dodaje da više nema nikakvih dilema šta je osnovni problem u Srbiji kod fudbalera.

"Srpski fudbal je definitivno za naše fudbalere samo neka prolazna varijanta. Svi se ponašaju kao da su na autobuskoj stanici ili na aerodromu. I svi navodno čekaju finansijski ogromne aranžmane, uopšte ne misle na klubove u kojima igraju, već čekaju pozive. Pa ako ih bude odmah odlaze, a ako toga nema tek onda su im dobri domaći klubovi. Ne želim da budem demagog, ali reći ću ono što mora da bude obaveza svih u fudbalu Srbije - moraće svi klubovi da se bore protiv ove i ovakve pojave
", oštro je reagovao Tončev.

Govoreći o odlasku fudbalera iz prethodne sezone Tončev ističe da Radnički mnoge od tih fudbalera nije mogao da zadrži i dodao da je zbog toga niška ekipa ostala bez kostura tima iz prethodne sezone.

"Naša uprava će narednih dana doneti odluku da se ugovori sa fudbalerima, i najmlađim i najstarijim, ubuduće potpisuju na najmanje tri godine. Na taj način nećemo dozvoliti da Radnički ostane samo sa četiri ili pet fudbalera iz prethodne sezone. Nema više ugovora na šest meseci ili godinu dana. Nećemo dozvoliti da nas bilo ko ucenjuje, da posle kratkog vremena provedenog u Radničkom pojedinci odlaze i ostavljaju klub na cedilu", dodao je Tončev.

On ističe da su u fudbalu iznenađenja moguća i da ne pobeđuje uvek bolji tim, tako da je u ovom slučaju pobedio klub iz Estonije.

strana 1 od 2 idi na stranu