Nova vest
Fudbal

Petak, 19.07.2019.

16:53

Konte: Igramo bez napadača, treba nam neko kao Lukaku

Budućnost Romelua Lukakua u dresu Mančester junajteda i dalje je neizvesna, mada se čini da je Belgijanac sve bliži odlasku.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Konte: Igramo bez napadača, treba nam neko kao Lukaku
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images

Klub sa "Old Traforda" u subotu u Singapuru od 13.30 po centralnoevropskom vremenu igra meč Međunarodnog kupa šampiona, protiv ekipe Intera.

Meč je interesantan i zbog toga što je upravo Inter taj koji uporno nastoji da angažuje reprezentativca Belgije, koji je i sam najavio da želi da promeni sredinu.

Izvesno je da Lukaku, koji nije igrao ni protekla dva meča, protoiv Perta (2:0) i Lidsa (4:0), neće biti u sastavu.

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da je Lukaku trenirao smanjenim intenzitetom zbog lakše povrede, mada mnogi sumnjaju da je povreda stvarni razlog izostanka.

Inter je dva puta slao ponude Junajtedu za Lukakua, ali očigledno daleko ispod očekivane cene, tako da tu nije bilo napretka u pregovorima.

Veruje se da susret dva kluba u Singapuru može da dovede do rešenja, a trener Intera Antonio Konte insistira da bi voleo da ga vidi u redovima "nero-azura".

"Lukaku je igrač Mančester junajteda. Znam ga dobro iz perioda kada sam bio menadžer Čelsija, ali istina je da sada igra za drugi klub. Dopada mi se kao igrač, smatram da važnim delom našeg projekta, bio bi pravo pojačanje, ali prelazni rok je u toku".

"Znamo našu situaciju i videćemo šta će se dogoditi ubuduće, za sada je igrač Junajteda. Nije lako igrati bez napadača na početku sezone. Ipak, tržište je još otvoreno", zaključio je Konte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve