Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.07.2019.

13:54

Levandovski: Bajern mora da troši kako bi ostao kompetitivan

Golgeter minhenskog Bajerna Robert Levandovski kaže da njegov klub mora da dovede još kvalitetnih igrača ukoliko želi da osvoji Ligu šampiona.

Izvor: MT

Autor: MT

Levandovski: Bajern mora da troši kako bi ostao kompetitivan
(Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)

Bavarci su osvojili sedam titula zaredom u Bundesligi, ali trofej namenjen prvaku Evrope poslednji put su podigli 2013. godine.

Ovog leta klub su napustili Frenk Riberi, Arjen Roben, Mats Humels, Rafinja i Hames Rodriges, dok su u Minhen stigli samo bekovi, Francuzi Lukas Ernandes i Benžamen Pavar.

Levandovski ističe da bi čelnici Bajerna morali da "odreše kesu".

"Moramo dovesti još kvalitetnih fudbalera kako bismo napravili snažan tim. Prethodne dve sezone nije bilo velikih transfera. Teško je verovati da možemo da osvojimo Ligu šampiona bez još nekoliko fantastičnih fudbalera. Ernandes i Pavar su sjajni, obojica su svetski šampioni. Mislim da će nam mnogo pomoći", kaže Robert Levandovski.

Levandovski je prošle sezone postigao 40 golova u svim takmičenjima, ugovor mu ističe 2021. i za sada ne namerava da napušta Bajern.

"U pregovorima smo oko mog novog ugovora. Ne znam koliko će to trajati, ali mislim da smo na dobrom putu. Osećam se sjajno u Minhenu, volim taj grad", kaže Levandovski.

Bajern se trenutno nalazi na pripremama u SAD i Kanadi, gde će odigrati prijateljske mečeve sa Arsenalom, Real Madridom i Milanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve