Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.07.2019.

20:16

"Tražim od tima da uvek budemo ozbiljna ekipa"

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović rekao je da je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i rekordna pobeda nad Banantsom plod jedinstva u timu.

Izvor: SV

Autor: SV

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Mislim da smo zasluženo pobedili, jer smo bili bolja ekipa. Bilo je važno danas da budemo ekipa do poslednjeg trenutka, poslednjeg sudijskog zvižduka. Ako imamo taj pravi pristup normalno je da kao nagradu dobijete ovo. Sve ovo je plod dobrog odnosa na pripremama, zajedništva oko iste ideje i jedinstva u ekipi", rekao je Veselinović novinarima posle meča u Jerevanu.

Čukarički je danas u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa pobedio Banants sa 5:0, što je najveći trijumf nekog srpskog kluba u gostima na evropskoj sceni.

"Ono što tražim od mog tima je da uvek budemo ozbiljna ekipa, da na razmišljamo o rezultatu ni u jednom trenutku, a plod svega toga i takvog pristupa je ovaj rezultat. To je sve zasluga igrača i onoga što smo radili u pripremnom periodu", rekao je on.

Na pitanje novinara da li je njegova ekipa ispravila nedostatke koje nije želeo da iznese posle prvog meča u Beogradu, Veselinović je odgovorio potvrdno.

"Jesmo, ispravili smo te stvari, a to je bilo da imamo 'osiguranje' iza lopte, gde smo mogli da budemo kažnjeni u prvom meču. Danas smo bili agilni i angažovani", rekao je on.

Rano vođstvo rasteretilo je njegovu ekipu, jer je plan bio da se zaustavi nalet Banantsa u uvodnim minutima meča.

"Tačno je da nam je gol pomogao da se igrači rasterete, jer ipak mi smo jedan mlad tim, koji je u startnoj postavi imao dvojicu dojučerašnjih omladinaca, a na klupi još njih šestoricu. Posle drugog gola utakmica je krenula da ide tokom koji smo želeli", rekao je Veselinović.

On se zahvalio ekipi Banantsa na "toploj" dobrodšlici i poželeo im mnogo uspeha u jermenskom prvenstvu.

Veselinović je rekao da je ekipa na poluvremenu imala dogovor da današnju utakmicu i pobedu posveti Dimitriju Kamenoviću koji je proslavio rođendan.

"Drago mi je što su igrači imali takav odnos i što je dobio priliku da debituje i to na međunarodnoj scenu. Nadam se da da je ovo početak jedne lepe karijere", rekao je on.

Jedan od najboljih igrača Čukaričkog u dvomeču s Banantsom Luka Stojanović kazao je da ostvarena vrlo važna pobeda.

"Čestitam našem stručnom štabu i svim ljudima u klubu na prolazu. Mislim da je ovo itekako važna pobeda, jer se dve godine nije igrala Evropa. Prvo kolo smo odradili odlično i napravili dobru bazu za ostatak sezone. Naravno, nadamo se da ćemo dalje praviti uspehe", rekao je Stojanović.

On se složio sa trenerom da je ekipa zasluženo pobedila.

"Mi uvek igramo na gol više i jako je lepo što smo ostvarili najveću pobedu na strani kao jedan sprski klub. Mi smo jedan mlad tim, ispunili smo naš cilj, ali znamo da u današnjem fudbalu nije lako nikoga pobediti sa 5:0. Nadalje ćemo ići korak po korak, jer nas uskoro očekuje već meč protiv Napretka u Super ligi", rekao je Stojanović.

Trener Banantsa Iljšat Fajzulin rekao je da je Čukarički zasluženo trijumfovao.

"Želimo Čukaričkom sreću u nastavku kvalifikacija. Nema mnogo šta da se kaže posle ovakvog meča. Zaslužli su ovu pobedu", rekao je on.

Upitan da prokmentariše svoju izjavu posle meča u Beogradu kada je rekao da očekuje pobedu Banantsa u revanšu, on je kazao: "U fudbalu je uvek sve moguće i postojala je nada da možemo da pobedimo kod kuće, ali posle prvog meča to je bilo teško.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve