Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.07.2019.

22:28

Lalatović: Ko god da me pita, uvek ću reći da sam za Vučića

Trener Vojvodine Nenad Lalatović je odgovarao na pitanja navijača novosadskog kluba.

Izvor: SV

Autor: SV

Lalatović: Ko god da me pita, uvek ću reći da sam za Vučića
Foto: Starsport

On je govorio i o odnosu države prema srpskim klubovima, kao i drugim okolnostima koje nisu direktno u vezi sa igrom na travnatom terenu.

“Ne znam da država pomaže Crvenoj zvezdi, ali znam da je ranije mnogo godina pomagala Partizanu. Pre sedam-osam godina, hteli su da unište i Crvenu zvezdu, i Vojvodinu i sve što je crveno-belo, ali nisu uspeli. Crvena zvezda sigurno ima veliki budžet i u ovom trenutku ima najbolji tim u ligi, te unapred mogu da kažem da će osvojiti treću titulu zaredom, jer to se vidi po kvalitetu tima, organizaciji i svemu ostalom. Ipak, apsolutno se ne slažem sa tim da Crvenoj zvezdi pomaže država”, naveo je Lalatović.

On je dobio pitanje i koliko puta je pobedio Crvenu zvezdu kao trener.

“Pobedio sam je sa Voždovcem 1:0 i Vojvodinom 3:1, a dva-tri puta sam igrao nerešeno. Češće sam pobeđivao Partizan, ali to je zbog toga što je Crvena zvezda kvalitetniji tim od Partizana. No, ja svakako uvek dajem sve od sebe da pobedim i Crvenu zvezdu”, naveo je.

Odgovorio je i na pitanje u vezi sa situacijom u FSS.

“Što se tiče Saveza, nisam selektor da bih bilo šta komentarisao i pričao. Zanima me samo Vojvodina i to kako da je vratimo na evropsku scenu. Iskreno, utakmice reprezentacije ni ne pratim, iako joj želim sve najbolje. Ja sam siguran da će Slaviša Kokeza sve to postaviti kako treba, jer se radi o kvalitetnom čoveku. Uostalom, nakon njegovog dolaska, naša reprezentacija je posle osam godina otišla na Svetsko prvenstvo, a i mlada reprezentacija je učestvovala na Evropskom. To znači da se napravio veliki pomak u našem reprezentativnom fudbalu i toga moramo biti svesni, jer ne može sad zbog jedne utakmice i poraza da u vodu padne sve ono što su Fudbalski savez i Slaviša Kokeza fenomenalno radili tokom prethodne četiri godine. Kokeza je moj prijatelj i sa moje strane ima podršku”, istakao je Lalatović.

Govorio je i o svom prethodnom boravku u Vojvodini.

“Navijači moraju da znaju da sam, u tom trenutku, kao trener bio u najgorem položaju, jer su mnogi želeli da odem iz Vojvodine i slali me u druge klubove, a ja to nisam želeo i imao sam pritisak kakav samo ja znam. Moja stvar je to šta ću da kažem i za to se nikada nikome nisam pravdao, niti ću, ali tada sam bio doveden u situaciju da treba da budem sklonjen na šest meseci iz fudbala, samo zato što sam trener Vojvodine. Pošto sam video šta se dešava i da ostajemo bez uprave kluba, samo sam želeo da istaknem da mi je teško da sam vodim Vojvodinu. Želeći da naglasim koliko je teško voditi ovakav klub, spomenuo sam koliko je teško voditi Savez i državu, pa sam istovremeno rekao da oni koji vode Savez i državu to rade dobro, uzimajući u obzir da imaju još veći pritisak i probleme sa kojima se suočavaju. Nije mi bila namera da bilo kome podilazim, iako ću, kad god me neko pita, uvek reći da je moje opredeljenje za Aleksandra Vučića”, naveo je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve