Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.07.2019.

21:55

Skener B92: Ben i Boaći potpuno van forme, odbrana nije ono što je bila

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su razočaravajuću utakmicu (0:0) u Litvaniji protiv Suduve, u prvom kolu kvalifkacija za Ligu šampiona.

Izvor: P. Tadić

Autor: P. Tadić

Skener B92: Ben i Boaći potpuno van forme, odbrana nije ono što je bila
Foto:B92/PT

Izabranici Vladana Milojevića odigrali su ispodprosečan meč i u Beogradu će morati da pristupe maksimalno ozbiljno utakmici, s obzirom da nisu uspeli da postignu gol.

Prethodne dve godine zaštitnu znak Zvezde bila je sjajna odbrana, međutim, baš kao što smo najavljivali, odbrana nije više onako neustrašiva kao nekada.

Suduva je imala ozbiljne šanse u drugom poluvremenu i bili su opasniji rival od Zvezde na terenu, što je poražavajuće. Videlo se da je crveno-belima ovo prvi meč u sezoni, međutim razliku u kvalitetu nisu uspeli da pokažu na terenu.

Revanš utakmica igra se za nedelju dana u Beogradu.

Milan Borjan – Golman Crvene zvezde nije imao mnogo posla u prvih 45 minuta meča. Suduva je imala solidne napade u prvom poluvremenu, ali uvek je falio poslednji pas, pa tako Borjan nije imao šansu da reaguje.

Prvu pravu intervenciju Borjan je imao u 59. minutu. Bila je to odlična akcija Suduve, Gotal je šutirao glavom, a golman Zvezde je sjajno reagovao i sprečio gol domaćeg sastava. Do kraja meča Borjan je nekako uspeo da sačuva mrežu.

Milan Rodić – Suduva nije mnogo pretila u prvom periodu, a kada su to radili uglavnom su činili preko svoje desne strane, na kojoj je bio Rodić. Levi bek Zvezde imao je problema u nekoliko navrata, ali je odbrana dobro reagovala.

U 40. minutu moglo je da bude veoma opasno po gol Zvezde, baš zato što je Rodić previše otišao u napad, ipak Milunović je sjajnom intervencijom sprečio stopostotnu šansu. Tokom drugog poluvremena malo je popravio utisak, ako je to uopšte moguće, s obzirom na to da je Suduva imala nekoliko sjajnih prilika.

Nemanja Milunović – U prvom poluvremenu veoma siguran na lopti, što se i očekuje od štopera. Pored toga osvojio je nekoliko vazdušnih duela i bio je potpuno superioran u prvom periodu igre. Krajem njega imao je sjajnu reakciju, kada je sprečio odličnu šansu za domaći sastav.

Odbrana crveno-belih popustila je u drugom poluvremenu, pa tako i Milunović. U 65. minutu viđena je velika šansa za domaći sastav, a sve je krenulo od lošeg postavljanja Zvezdinog štopera.

Srđan Babić – Jedan od najglasnijih na terenu, dobro je komandovao u prvih 45 minuta zadnjom linijom, zajedno sa Milunovićem. Ipak, čuvao je levu stranu gde su domaći igrači imali opasne napade.

Baš kao i Milunović, Babić je imao slabije drugo poluvreme. Odbrana više nije zaštitni znak ovog tima, kao što je to bio slučaj u prethodnim sezonamaa.

Marko Gobeljić – Aktivan od starta utakmice. Crveno-beli su odlično koristili Gobeljića u prvih 20 minuta, ali je pri kraju prvog poluvremena imao nekoliko loših centaršuteva.

Mnogo je grešio u drugom poluvremenu i iz nejgovih greški otvarale su se brojne kontra domaćih fudbalera. Gobeljić će što pre pokušati da zaboravi ovaj meč.

Branko Jovičić – Malo šta je prolazilo kroz vezni red Zvezde, a najveće zasluge za to idu Jovičiću. Zadnji vezni crveno-belih učestvovao je i u napadu ekipe, tako da je imao solidnih 45 minuta u Marijampolju.

U 51. minutu pokušao je šutom sa nekih 20 metara, koji je završio pored desne stative. Milojević je u nastavku meča želeo više kreacije u veznom redu i zbog toga je izbacio Jovičića i ubacio Kanjasa.

Mirko Ivanić – Vezni fudbaler Zvezde na startu meča imao je dobru šansu. Gobeljić ga je odlično proigrao, ovaj je dobro primio loptu, ali je njegov šut odbranio Kardum. U nastavku poluvremena pokušavao je da se ubaci iza leđa odrane Suduve, međutim lopte su retko dolazile do njega.

Malo šta smo od njega videli u nastavku meča. U 78. minutu bio je u dobroj poziciji, ali je loše reagovao u kaznenom Suduve. Njegova ispodprosečna partija.

Dušan Jovančić – Nije se mnogo video Jovančić u prvom delu meča. Njegov posao na terenu i nije takav da bude mnogo vidljiv. Radio je dosta neprimetnog posla, ali je opet izostalo njegovo učešće u napadu, koje nekada može da bude veoma efikasno.

Odmah na startu Jovančić je uputio dobar udarac ka golu Karduma, koji je lako odbranio njegov šut. Možda bi bilo bolje da je proigrao Boaćija, što mu je i Milojević ukazivao. Slično kao i Ivanić, ni Jovančić nije briljirao na ovom susretu.

Marko Marin – Radio je ono što se očekivalo, delio lopte, učestvovao u igri, razigravao saigrače, ali u prvih 45 minuta crveno-beli nisu uspeli da iskoriste njegove lopte.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke nastavio je da hrani loptama saigrače, ali oni nikako nisu mogli da postignu gol. Marin je bio jedina svetla tačka Zvezde na ovom susretu.

El Fardu Ben – Prvu priliku imao je Ivanić, a nedugo zatim u šansi se našao Ben. Krilni napadač našao se u dobroj poziciji, ali je Kardum ponovo bio dobro postavljen. Uprkos prilici, Ben nije imao najbolje prvo poluvreme u kojem je neretko gubio loptu.

U 61. minutu Ben je imao najbolju priliku na meču. Marin ga je sjajno pronašao, a on je uputio slab udarac i golman Suduve uspeo je da spasi mrežu. Do kraja meča Ben nije popravio generalno loš utisak. Vidno je da je u lošoj formi. U 85. minutu zamenio ga je Vukanović.

Ričmond Boaći – Napadala je Zvezda najviše preko desnog boka na startu utakmice. Brzo se u prilici našao i Boaći, ali je udarac bio spor i Kardum je lako reagovao. Osim ove situacije, Boaći je bio prilično neprimetan u prvom poluvremenu.

Ništa bolji reprezentativac Gane nije bio ni u drugom poluvremenu. Zbog toga je zamenjen u 71. minutu.

Kanjas (69) – Španac nije uspeo apsolutno ništa da pokaže za dvadeset minuta na terenu. Očigledno je da se nalazi daleko od prve fome.

Pavkov (71) – Kao i njegovi saigrači – potpuno van forme i bezvoljan.

Vukanović (85) – Za kratak period na terenu nije uspeo da se istakne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve