Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2019.

23:57

Žezus briljirao, pa pobesneo – Brazil je šampion Južne Amerike! VIDEO

Fudbaleri Brazila pobedili su Peru rezultatom 3:1 u finalu Kopa Amerike.

Izvor: LN

Autor: LN

Žezus briljirao, pa pobesneo – Brazil je šampion Južne Amerike! VIDEO
Photo by Wagner Meier/Getty Images

Brazil je po deveti put u svojoj istoriji osvojio Kopa Ameriku, prvi put od 2007.

"Selesao" je u finalu protiv Perua primio prvi gol na turniru, ali uspeo da dođe do trofeja na svojoj "Marakani".

Brazilci su iz prve prilike postigli i prvi gol, kada je Gabrijel Žezus uspeo da "promeša" nekoliko odbrambenih igrača Perua, te da doda loptu Evertonu koji je bio sam ispred gola. Prvi pogodak na meču pogledajte OVDE.

Domaćin je nastavio da napada i da stvara prilike, ali se u 41. minutu desio šok – Tijago Silva je slučajno pokupio loptu rukom i to je bio penal za goste.

Odgovornost kod Peruanaca je preuzeo Paolo Gerero i postigao prvi gol protiv Brazila na šampionatu. Jedanaesterac Gerera pogledajte OVDE.

Ipak, radost Perua nije dugo trajala. Nekoliko minuta kasnije, u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, Žezus je iskoristio propust protivničke odbrane i mirnim udarcem unutar šesnaesterca savladao golmana Galesea. Žezusov gol pogledajte OVDE.

Brazilci su napadali i napadali, ali nisu mogli do gola. Izgledalo je kao da će mirno privesti meč kraju ili postići još neki gol, a onda je neviđenu glupost napravio Žezus.

Napadač Mančester sitija je u 70. minutu nesportski faulirao protivnika, zaradio drugi žuti karton i zaputio se ka svlačionici. Tu situaciju pogledajte OVDE.

On je zatim, pri izlasku sa terena, ljutito "napao" VAR tehnologiju, te šutirao šta je stigao dok nije došao do tunela.

Ipak, Peru nije uspevao da iskoristi prednost igrača više, a veliku glupost napravio je defanzivac Perua Karlos Zambrano, koji je oborio Evertona u kaznenom prostoru. Loptu je na belu tačku stavio rezervista Rišarlison i pogodio za konačnih 3:1.

Podsetimo, prethodno je Argentina pobedila Čile sa 2:1 i osvoji treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve