Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.07.2019.

14:08

Južnoamerička fudbalska konfederacija odbacila Mesijeve tvrdnje o nameštanju

Čelnici Južnoameričke fudbalske konfederacije odbacili su tvrdnje argentinskog reprezentativca Lionela Mesija da je takmičenje na Kopa Amerike namešteno.

Izvor: SN

Autor: SN

Južnoamerička fudbalska konfederacija odbacila Mesijeve tvrdnje o nameštanju
Photo by Alexandre Schneider/Getty Images

Argentina je osvojila treće mesto na Kopa Americi pobedom protiv Čilea 2:1.

Mesi je isključen u tom meču zbog koškanja sa protivničkim igračem Garijem Medelom, koji je takodje isključen, ali je nezadovoljan i suđenjem u polufinalnoj utakmici protiv Brazila.

Fudbalski savez Argentine žalio se zbog "brojnih sudijskih grešaka", u porazu od Brazila 0:2, u polufinalu, a Mesi je naveo i da je trofej pre vremena dodeljen Brazilu.

Čelnici Conmebol (Južnoameričke fudbalske konfederacije ) su odbacili Mesijeve tvrdnje.

"Osnovna fer-pleja je da prihvatite rezultat sa poštovanjem. Neprihvatljivo je da su zbog incidenata tipičnih za takmičenja, u kojima je učestvovalo 12 ekipa pod jednakim uslovima, pokrenute neosnovane optužbe koje dovode u pitanje integritet Kupa Amerike. Te optužbe predstavljaju nedostatak poštovanja prema takmičenju, igračima koji učestvuju i stotinama profesionalaca u Conmebol"
, navodi se u saopštenju.

U finalu Kopa Amerike večeras igraju osmostruki šampion Brazil i Peru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve