Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.07.2019.

15:19

"Ako ne odemo na EP, bože moj, idemo dalje"

Prioritet Ljubiše Tumbakovića kao novog selektora Srbije je plasman na EP 2020, ali je ostavio "rezervu" i ka eventualnom neuspehu.

Izvor: B92

Autor:B92

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bg

Srbija posle tri utakmice u Grupi B ima samo četiri boda, kao i Luksemburg koji ima meč više, ali zaostaje šest bodova za liderom Ukrajinom.

U sledećem kolu "Orlovi" dočekuju aktuelnog prvaka Lige nacija i Evrope Portugal, u meču u kojem će Tumbaković debitovati.

"Svaki cilj koji se neostvari jeste neuspeh. Trudićemo se da odemo na EURO, ako ne odemo, bože moj, idemo dalje. Postoje kvalifikacije i Liga nacija. Sve što možeš danas, ne ostavljaj za sutra. Imamo težak raspored, "kasnimo" u kvalifikacijama, ali imamo još pet utakmica. Možemo da "vratimo rezultat" u našu korist. Ako možemo da prođemo kroz kvalifikacije to bi bilo dobro. Od Portugala ćemo se truditi da mi radimo ono što nam odgovara, znači da pobeđujemo, ali ne znam kako će ostali igrati između sebe. Ako je neko bolji od nas, bože moj, neka nas pobedi", rekao je Tumbaković.

Tumbaković je već deseti selektor Srbije u poslednjih 13 godina, od osamostaljenja. Zamenio je Mladena Krstajića.

Pročitajte još:
* Tumbaković: Nikome vrata nisu zatvorena, nikad se nisam odricao najboljih igrača VIDEO
* "Kosovo ispravna odluka, ako se opet desi biću deo tog razmišljanja" VIDEO
* Tumba: Ići ću ponosno na "Marakanu", želim Batu Mirkovića u timu VIDEO

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve