Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.07.2019.

13:58

Kokeza: Ne bih Đorovićev mandat nazvao neuspešnim VIDEO

Slaviša Kokeza, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, kaže da je pred članovima Izvršnog odbora bilo samo jedno ime i da je to bio Ljubiša Tumbaković.

Izvor: B92

Autor:B92

Kokeza: Ne bih Đorovićev mandat nazvao neuspešnim VIDEO
Foto: StarSport

On je govorio i o neuspehu mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Italiji i o novom selektoru reprezentacije ispod 21 godine.

"Nenad Bjeković, Ilija Petković, Marko Pantelić, Zoran Filipović i Momčilo Vukotić su članovi Stručnog odbora i oni su predložili Tumbakovića za selektora, a Izvršni odbor je predlog prihvatio jednoglasno", rekao je Kokeza.

Pročitajte još Tumbaković: Nikome vrata nisu zatvorena, nikad se nisam odricao najboljih igrača

Pred FSS je još jedna odluka – izbor selektora mlade reprezentacije.

"Razočaran sam rezultatom i kako smo igrali na Evru. Protekle dve godine koliko je Goran Đorović vodio ekipu, dobro je radio svoj posao. U prvih osam mečeva je imao sve pobede i to bez nekoliko igrača koje je imao u Italiji. Ne bih mandat Đorovića nazvao neuspešnim. Portugal, Holandija, Rusija uopšte nisu igrale u Italiji. Sam plasman je veliki uspeh za našu zemlju. Mislim da smo mogli korak više, razočaran jesam, ali nije sve oko Đorovića bilo neuspešno. Njemu je ugovor bio do kraja Evra, on je istekao i narednih dana razgovaraćemo o novom selektoru. Nadam se da ćemo ga izabrati u nerdnih 10-15 dana".

Bjeković: Želim Ljubiši da bude uspešan kao i do sada

Nenad Bjeković, potredsednik Fudbalskog saveza Srbije, bio je glavni pregovarač sa Ljubišom Tumbakovićem.

"S Ljubišom se dugo znam, dugo smo radili zajedno, sve je to bilo korektno, brzo i efikasno. Verujem i na opšte zadovoljstvo. Žalim mu da radi kao što je radio i do sada, da pravi rezultate kao i do sada. Možemo da budemo uspešan", rekao je Bjeković.

Pročitajte još "Kosovo ispravna odluka, ako se opet desi biću deo tog razmišljanja"

Tumbaković je sa FSS potpisao ugovordo 31. decembra 2021. godine, a debitovaće protiv Portugala 7. decembra u Beogradu, u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve