Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.07.2019.

17:10

Humska jedva čeka Evropu – Partizan sâm kao Zvezda i Voša zajedno

Fudbaleri Partizana jedna čekaju da opet nastupe u Evropi, gde su od debija 4. septembra 1955. godine odigrao 287. utakmica.

Izvor: AK

Autor: AK

Humska jedva čeka Evropu – Partizan sâm kao Zvezda i Voša zajedno
Foto: FK Partizan

Crno-beli su od toga slavili u 112 mečeva uz 108 poraza i gol-razliku 441:389, a 1966. su igrali i finale Kupa evropskih šampiona.

Međutim, Partizan je u poslednjih desetak godina apsolutno najbolji predstavnik Srbije na međunarodnoj sceni, jer je sam osvojio evropskih bodova kao Crvena zvezda i Vojvodina zajedno.

Osim toga, tim iz Humske je od osamostaljenja Srbije 2006. godine osam puta igrao grupnu fazu evropskih takmičenja, između ostalog jednom i Ligu šampiona, a ukupno 10 puta grupnu fazu i dva puta LŠ, uz dva evropska proleća.

Partizan je trenutno zvanično 80. klub na rang listi UEFA i ne samo da je sada najbolje rangirani srpski klub na toj pomenutoj listi, nego je to neprestano već punih 15 godina.

Od maja 2004. godine kada je završena sezona 2003/2004 u kojoj je Partizan svoj prvi put igrao u Ligi šampiona, Srbija nema svog boljeg i uspešnijeg predstavnika u Evropi nego što je to Partizan.

Osim toga, Partizan je posle Dinama iz Zagreba najuspešniji klub iz regiona, do sada nije "spojio" dve sezone bez igranja grupne faze evropskih takmičenja, pa se u Humskoj nadaju da ta tradicija neće biti okončana ovog leta.

Novu evropsku epizodu Partizan počinje 25. jula kada će gostovati u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope boljem iz dvomeča između Konah Keja iz Velsa i škotskog Kilmarnoka, a revanš u Beogradu će se igrati 1. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve