Nova vest
Fudbal

Subota, 29.06.2019.

23:15

Peru šokirao Urugvaj i posle penala otišao u polufinale Kopa Amerike!

Fudbaleri Perua posle neizvesne utakmice sa Urugvajem plasirali su se u polufinale Kopa Amerike, pošto su posle boljeg izvođenja jedanaesteraca slavili sa 5:4.

Izvor: SN

Autor: SN

Peru šokirao Urugvaj i posle penala otišao u polufinale Kopa Amerike!
Photo by Wagner Meier/Getty Images

Regularni deo meča u brazilskom Salvadoru završen je bez postignutih golova, ali nikako bez uzbuđenja.

Naime, napadaču Urugvaja, ujedno i aktuelnom članu Barselone, Luisu Suaresu, poništena su čak tri postignuta pogotka zbog ofsajd pozicije, pa su se navijači Urugvaja tri puta uzalud radovali.

Urugvajci su bili bolji protivnik, konkretniji, opasniji, imali su čak 12 udaraca na gol Perua, dok su Peruanci šutirali tek 3 puta na gol Urugvaja i ni jedan jedini udarac nije išao u okvir gola.

Na meču smo videli 4 žuta kartona, po dva na obe strane kao i veliki broj prekršaja – čak 36 ukupno.

Kada je red došao do penal serije, prvi jedanaesterac je šutirao Luis Suares i šutirao jako loše, pa je Galjese to lako odbranio. Gerero na drugoj strani pogađa za vođstvo Perua, da bi Kavani izjednačio.

Četvrti penal pogađa Rui Dijas iako se Muslera bacio u pravu stranu, a Stuani održava Urugvaj u životu. Novu prednost Peruu donosi Jotun, koji je loptu poslao pod samu preču i Muslera nije imao nikakve šanse.

Betankur je doneo i treće izjednačenje, ali je Advinkula bio perfektan i stavio veliki pritisak na leđa Toreiri, koji je po zemlji šutirao uz samu desnu stativu i Galjese nije imao nikakvu šansu.

Priliku da nokautira Urugvaj imao je Edison Flores, fudbaler meksičke Korelije i on je po sredini hladnokrvno šutirao po sredini gola, pogodio mrežu i njegova reprezentacija plasirala se u polufinale Kopa Amerike gde će igrati protiv reprezentacije Čilea, koja je takođe posle penala prošla dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve