Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.06.2019.

20:50

Ajaks doveo sjajnog golgetera

Holandski Ajaks doveo je reprezentativnog napadača Holandije Kvinsija Promesa.

Izvor: B92

Autor:B92

Ajaks doveo sjajnog golgetera
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

"Kopljanici" su platili za Promesa 15,7 miliona evra, a transfer može da poraste do 17,2 miliona preko bonusa.

Promes (27) je sa šampionom Holandije potpisao petogodišnji ugovor, a došao je na insistiranje trenera Erika ten Haga s kojim je sarađivao u Go Ahed Iglsima.

Tokom karijere je igrao još za Tvente i Spartak iz Moskve, koji ga je prodao Sevilji za 20 miliona.

Nakon što je dominirao u Rusiji sa 66 golova na 135 susreta, podbacio je u Španiji sa svega pet pogodaka prošle sezone.

Za reprezentaciju Holandije je postigao sedam golova na 38 nastupa, a kod trenutnog selektora Ronalda Kumana je bitan deo rotacije.

Promes je treći najveći transfer u istoriji Ajaksa, iza Dejlija Blinda koji je plaćen 16 miliona evra Mančester junajtedu prošlog leta, te rekordera Miralema Sulejmanija čiji je dolazak iz Herenvena 2008. koštao "kopljanike" 16,25 miliona.

Ajaks je pre Promesa doveo Razvana Marina za 12,5 miliona iz Standarda iz Lijeza, golmana Kjela Šerpena, Kika Pierea i Lisandra Martinesa.

Tek se očekuju odlasci momaka koji su eksplodirali prošle sezone – Matijsa de Lihta, Hakima Zijeha, Davida Neresa i Donija van de Beka, a ovi transferi bi mogli da donesu "kopljanicima" nekoliko stotina miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve