Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.06.2019.

16:25

"Ako Juventus dovede De Lihta – sezona je završena"

Italijanski trener Fabio Kapelo smatra da je fudbaler Ajaksa Matijs de Liht trenutno najbolji defanzivac na svetu.

Izvor:

Autor:

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Kapiten "kopljanika", koji ima svega 19 godina, je protekle sezone zablistao i bio jedan od ključnih igrača svoje ekipe, čime je privukao pažnju velikog broja klubova.

Za holandskog "vuknderkinda" su zainteresovani mnogi fudbalski velikani puput Mančester junajteda, Barselone i Pari Sen Žermena, a poslednje indicije su da prelazi u Juventus.

Kapelo veruje da bi dovođenjem De Lihta torinski klub unapred rešio pitanje šampiona u italijanskoj ligi za predstojeću sezonu i mogao da se okrene pohodu na titulu Lige šampiona.

"De Liht je trenutno najbolji defanzivac na svetu. Sa njim u timu imate mogućnost da se branite sa svega dva igrača jer on gotovo sam drži odbranu zbog čega bekovi imaju više slobode". rekao je italijanski stručnjak.

"Dovođenje Holanđanina bi bio džekpot za Juventus. Ako ga dovedu, sezona je gotova pre početka, bez njega ostali možda uspeju da se približe", dodao je Kapelo

Ključna osoba u ovom transferu bi mogao biti superstar Kristijano Ronaldo koji je nakon meča u Ligi nacija koji je Portugal igrao protiv Holandije vrbovao mladog štopera da pređe u Juventus.

Poslednje informacije su da je klub iz Torina želi da izdvoji oko 60 miliona funti, ipak Ajaks traži minimum 75 miliona za ovog igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve