Nova vest
Fudbal

Subota, 22.06.2019.

12:59

Navijači Zvezde uskoro glasaju za tri predloga novog grba

Šampion Srbije Crvena zvezda predstavila je nedavno tri idejna rešenja za novi fudbalski grb kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Navijači Zvezde uskoro glasaju za tri predloga novog grba
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zanimljivo je da se kod svakog od tri predložena rešenja u grbu nalaze tri zvezdice, a izvesno je da se u potpunisti zadržava i postojeći oblik samog grba kao i boje.

Kod prvog rešenja zadržava se veličina zvezdica i razmak između istih sa postojećeg grba sa dve zvezdice, a razlika je u tome što je u horizontalnoj orijentaciji dodata jedna zvezdica.

U drugom predlogu zadržana je veličina zvezdica, a dodatna, treća, postavljena je u sredinu iznad dve bočne zvezdice. Na ovaj način dobija se uniformisana konstrukcija, gde trougao koji čine zvezdice odgovara špicu koji čini donji deo grba. Takođe, podignuta zvezdica naglašava izuzetno dostignuće i posebnost osvajanja tridesete titule.

Zvezdice su kod trećeg predloga postavljene u istoj kompoziciji i odnosu kao kod prvog predloga, s tim što je kompozicija veća, tako da sada zvezdice zauzimaju prostor od leve do desne ivice grba. Na ovaj način se potencira sama važnost zvezdica kao simbola dostignuća u okviru grba.

Tako su dizajneri objasnili svoja idejna rešenja, a ono što se zna je da će novi grb biti aktuelan od sezone 2020/21.

Svi koji se učlane u klub ili obnove članstvo moći će da glasaju za jedan od tri predloga. Glasaće se putem Zvezdine aplikacije za mobilne telefone, a glasanje će trajati 28, 29. i 30. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve