Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.06.2019.

23:27

Drama u Ćezeni, mladi Francuzi do pobede nad Engleskom u nadoknadi

Mlada fudbalska reprezentacija Francuske pobedila je u Ćezeni Englesku sa 2:1, u utakmici prvog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Drama u Ćezeni, mladi Francuzi do pobede nad Engleskom u nadoknadi
EPA-EFE/ALESSIO MARINI

Bio je to odličan meč koji je rešen u nadoknadi vremena autogolom defanzivca Kristal Palasa Arona Van-Bisake.

Francuzi su lako mogli da izbegnu dramu u finišu, da su uspeli da iskoriste dva jedanaesterca, verovatno ne bi čekali na kasni rasplet, ali će i ovako biti zadovoljni.

U 25. minutu posle dosuđenog penala fudbaler Liona Musa Dembele nije iskoristio penal, tačnije golman Engleske Din Henderson je zaustavio njegov udarac.

Umesto toga, Engleska je povela u 54. minutu golom Fila Fodena, bio je to udarac sa ivice kaznenog prostora u levi donji ugao.

Posle toga Francuska je ponovo promašila penal, kada je neprecizan u 66. minutu bio Usem Auar, fudbaler liona je pogodio levu stativu gola Engleske.

Francuzi su ipak pobedili golovima u samoj završnici. Izjednačio je Žonatan Ikone u 89. minutu, a pobedu "trikolorima" doneo je reprezentativac Engleske Aron Van-Bisaka, koji je postigao autogol u petom minutu nadoknade vremena.

Ranije u toku dana u Grupi C Rumunija je pobedila Hrvatsku sa ubedljivih 4:1.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve