Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.06.2019.

15:10

Ružan rastanak Totija i Rome: "Ne želim da budem deo toga"

Legendarni kapiten Rome Frančesko Toti podneo je ostavku na mesto direktora kluba i napustio klub u kome je proveo tačno tri decenije.

Izvor: SV

Autor: SV

Ružan rastanak Totija i Rome:
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Toti je obrazložio da odlazi jer mu predsednik Džejms Palota nije dao ulogu da odlučuje u operativnom smislu, odnosno smatra da ga čelnici kluba sve vreme drže "sa strane".

"Dugo sam razmišljao, odluka je teška. Reći ću da nije samo moja krivica, ali morao sam da podnesem ostavku, iako sam se nadao da nije neophodno. Stigao je bolan dan za mene", rekao je Toti na vanrednoj konferenciji za medije.

Toti zamera upravi na tome što nijednog trenutka nije mogao da pruži veliki doprinos.

"Prva godina je bila takva da sam pristao, ali sam u drugoj shvatio da ne želim da budem deo toga", poručio je Toti, dodavši da je puno obećanja dobio, ali da nikada nisu ispunjeni.

Toti je prošle sezone radio zajedno sa Ramonom Monćijem u sportskom delu, ali po povratku Španca u Sevilju nije dobio ulogu kakvu je želeo.

Nesuglasice sa Palotom traju još od 2017. godine kada je praktično bio primoran da ode u igračku penziju, slično kao što nedavno nije ponuđen novi ugovor njegovom bivšem saigraču i velikom prijatelju Danijeleu De Rosiju.

Toti je u Romi bio od 1989. godine i srušio brojne rekorde, najviše utakmica je odigrao u tom dresu (786) i dao najviše golova (307).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d