Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.06.2019.

18:00

Srbija poražena od Austrije, slabo izdanje "Orlića" na premijeri

Mlada reprezentacija Srbije doživela je poraz u prvom meču Evropskog prvenstva u Italiji i San Marinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija poražena od Austrije, slabo izdanje
EPA-EFE/FRANCO DEBERNARDI

“Orlići” su u Trstu pretrpeli poraz u meču sa Austrijom (2:0) u utakmici u kojoj su pokazali niz slabosti i u kojoj je jedina svetla tačka bio golman Boris Radunović.

Očekivalo se mnogo više od izabranika Gorana Đorovića, ali od početka do kraja meča igrali su veoma slabo, tako da je Austrija zasluženo stigla do bodova, jer je ruku na srce bila daleko bolji tim.

Uz sve to, rezultat je bio mogao i daleko nepovoljniji za naš tim i da na golu nije bilo sjajnog Radunovića, bilo bi daleko, daleko gore.

Malo šta je funkcionisalo u igri Srbije. U prvih 45 minuta viđene su uglavnom stihijske akcije, tek nekoliko pokušaja da se brzo povuče lopta na polovinu protivnika, ali su igrači sredine terena i poslednje linije Austrije uvek bili na mestu.

Svega jedan šut ka golu protivnika, Luke Jovića u 35. minutu posle centaršuta Gajića, bio je nedovoljan za povoljan utisak, dok je Austrija uspela da iskoristi jednu od dve odlične prilike koje je imala u tom delu igre.

Da se nimalo ne šale, pokazali su u 29. minutu. Posle lako izgubljene lopte na sredini terena, Austrijanci su krenuli u kontru, lako došli do kaznenog prostora preko Horvata, koji je odlično uposlio Ksavela Šlagera. Šutirao je po sredini gola i samo odličnom intervencijom Borisa Radunovića sprečeno je najgore.

Što nisu uspeli tada, učinili su devet minuta kasnije. Ponovo su lako došli do kaznenog prostora i velike prilike, Horvat se našao oči u oči sa Radunovićem, šutirao je i pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Hanes Volf i spasa nije bilo - 1:0 za Austriju.

Sudija je doduše morao da pregleda VAR snimak, ispostavilo se da je sve bilo u redu i da Volf nije bio iza odbrambenih igrača Srbije tako da je sve bilo regularno.

Činilo se da će u nastavku biti drugačije, naročito kada je u 50. minutu Luka Jović posle centaršuta Radonjića sa leve strane šutirao glavom i pogodio prečku.

Ali ništa od toga, samo minut kasnije Ksavijer Šlager je imao priliku za Austriju, četiri minuta kasnije i Matijas Honsak je bio u šansi, ali Radunović je odbranio.

Srpski golman je u 62. i 64. minutu čudesnim odbranama zadržao naš tim u utakmici, prosto je neverovatno šta Austrijanci nisu pretvorili u pogotke, da bi u 71. minutu Nemanja Radonjić promašio gotovo nemoguće, sa svega četiri metra nije uspeo da ubaci loptu u mrežu!

I onda, potpuni krah, u 74. minutu posle duela sa Hanesom Volfom, isključen je Vukašin Jovanović. Napadač Austrije se tom prilikom teško povredio, a kada je meč nastavljen, Saša Horvat je izveo prekid i pogodio levi donji ugao.

Tu je bio kraj svih nada, do kraja, Austrijanci su mogli da postignu i treći gol.

Generalno, gorka pilula na startu turnira za srpski tim koji će, ako želi da uradi nešto na turniru, morati da odigra daleko bolje protiv Danske i Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

562 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d