Abramovič garantovao Lampardu bar dve sezone na klupi Čelsija

Menadžer Derbija Frenk Lampard po svemu sudeći se vraća na "Stamford bridž", ali na poziciju šefa stručnog štaba Čelsija.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Mike Hewitt/Getty Images
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Kako su preneli ostrvski mediji, Lampard ima najveće izglede da nasledi Mauricija Sarija koji je i zvanično postao novi trener Juventusa.

Međutim, Lampard, koji je imao odličnu debitantsku sezonu na kormilu "ovnova", tražio je posebnu garanciju od vlasnika kluba Romana Abramoviča kako bi se prihvatio posla.

"Sandej Tajms" je preneo da je Lampard insistirao da mu ruski milijarder obeća da će imati određeni period od bar dve godine da radi bez pritiska.

List tvrdi da je Abramovič lično pozvao Lampaarda, koji je 13 godina igrao za "plavce" i poručio mu kako će imati "dva transfer roka" da pokaže šta ume.

Kako je Čelsi pod suspenzijom FIFA kada je reč o transferima, to praktično znači da će Lampard bez problema moći da vodi ekipu u narednoj i u sezoni 2010/21 pre nego što počne da dovodi igrače po svojoj želji.

Naravno, klub iz Londona će morati da plati kompenzaciju za raskid ugovora Lamparda i Derbija, a novac koji dobiju od Juventusa za kompenzaciju ugovora sa Sarijem, iskoristiće da isplate obaveze prema Derbiju.