Nova vest
Fudbal

Subota, 15.06.2019.

18:56

Derbi nudi novi ugovor Lampardu iako je na meti Čelsija

Uprava Derbija počela je pregovore sa trenerom Frenkom Lampardom o nastavku saradnje, uprkos tome što se očekuje da će Čelsi poslati ponudu za njega.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Derbi nudi novi ugovor Lampardu iako je na meti Čelsija
Foto: EPA/ALI HAIDER

Lampardov ugovor sa Derbijem ističe za dve godine, ali je uprava drugoligaškog engleskog kluba na kraju sezone planirala da pregovara sa njim o novom višegodišnjem ugovoru, preneo je Skaj.

Britanski mediji spekulisali su prethodnih dana da će Čelsi poslati ponudu za Lamparda, nakon što je trener londonskog kluba Mauricio Sari postigao dogovor sa Juventusom o angažmanu.

Skaj Italija preneo je da, iako su Čelsi i Juventus do detalja dogovorili transfer Sarija u Torino, to neće biti ozvaničeno sve dok premijerligaški klub ne bude završio posao sa Lampardom.

U Lampardovom ugovoru sa Derbijem postoji klauzula i određeno je koliko zainteresovani klubovi moraju da plate ako žele da ga angažuju. Klub koji igra u Ligi šampiona moraće da plati četiri miliona funti kompenzacije, a Čelsi će igrati u tom takmičenju, dok za ostale klubove važi cifra od 3,5 miliona.

Lampard je 13 sezona igrao za Čelsi, sa kojim je osvojio tri šampionske titule u Premijer ligi, četiri FA kupa, dva Liga kupa, Ligu Evropa i Ligu šampiona i najbolji je strelac u istoriji kluba.

Lampard je zahvalan upravi Derbija koja je imala poverenja u njega i pružila mu priliku na prvom trenerskom poslu. On je ekipu odveo u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu, ali je Aston Vila bila bolja u dvomeču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve