Nova vest
Fudbal

Petak, 14.06.2019.

16:40

Boban napustio FIFA i vratio se u Milan, radiće uz Maldinija

Čuveni fudbaler Milana Zvonimir Boban napustio je FIFA i odlučio da se vrati na San Siro kako bi preuzeo funkciju šefa u operacionom delu.

Izvor: SN

Autor: SN

Boban napustio FIFA i vratio se u Milan, radiće uz Maldinija
Photo by Claudio Villa/Getty Images

Kako se navodi u saopštenju Milana, Boban će blisko saradjivati sa novopostavlljenim sportskim direktorom legendarnim kapitenom i nekadašnjim saigračem Paolom Maldinijem.

Boban je do sada bio zamenik generalnog sekretara Međunarodne fudbalske organizacije, ali je zbog poziva kluba, za koji je igrao od 1991. do 2001. godine, odlučio da ponovo dođe među "rosonere".

FIFA je na zvaničnom sajtu potvrdila da Hrvat odlazi sa funkcije na kojoj je bio od maja 2016. godine, odnosno da neće biti više specijalni savetnik predsednika Đanija Infantina.

Milan će Bobanovim imenovanjem pokušati da popravi imidž u UEFA i FIFA, nakon što je poslednjih godina imao puno problema sa pravilima Finansijskog fer-pleja i već nekoliko puta bio kažnjavan.

Sa slavnim klubom sa San Sira kao fudbaler osvojio je četiri Skudeta i jednu Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve