Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.06.2019.

15:20

"Jović ide ispred vremena, sa 14 godina izgledao je kao da ima 17"

Nebojša Maksimović, nekadašnji trener mlađih kategorija Crvene zvezde, kaže da uopšte nije iznenađen što je Luka Jović potpisao ugovor sa Real Madridom.

Izvor: PT

Autor: PT

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Srpski fudbaler pre nekoliko dana zvanično je predstavljen u Madridu i narednih sezona predvodiće napad "kraljevskog kluba".

Čovek koji zna možda i najbolje njegove kvalitete je Maksimović, koji je trenirao srpskog fudbalera dok je ovaj još bio omladinac.

"Nisam iznenađen promocijom u Realu. Zvali su me prijatelji u sredu, a još davno sam rekao kako će završiti u nekom od najboljih klubova Evrope. Bio je dete od 17 godina sa fenomenalnim kvalitetima. Kao Darko Pančev svojevremeno. Rasan golgeter, isto šutira obe noge, ima sjajan udarac glavom, neverovatan osećaj za gol", rekao je Maksimović za "Meridian sport".

Jović uvek je igrao sa starijima od sebe.

"Rođen je krajem 1997. a igrao je protiv momaka rođenih u januaru 1995. godine. Taj svoj kvalitet pokazao je u dve godine, dao je oko 50 golova, bio je prvi strelac i Kadetske i Omladinske lige", ističe Maksimović i dodaje:

"Sada je lako pričati… Kada je imao 15 godina, ostavljao sam ga posle treninga i da mu Mihailo Ristić i Marko Grujić centriraju".

Velika prednost srpskog fudbalera je ta što u karijeri nije imao veće povrede.

"Koliko ja znam, nikada nije bio povređen, baš zbog građe koju ima. Kada sam ga prvi put video u Zvezdi, posle sedam dana sam ga prebacio kod mene u ekipu. Fizički je nestvarno dobro građen za svoje godine, sa 14 je izgledao kao da ima 17, sada sa 21 kao da ima 25. Jović je ispred vremena u svom uzrastu. Želim mu da tako ostane", kaže Maksimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve