"Izvinjavam se građanima Srbije, o Krstajiću posle Litvanije"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza je pričao o tome kome ide odgovornost za debakl "orlova" protiv Ukrajine.

LNIzvor: B92
Podeli
(STARSPORT/Pedja Milosavljevic
(STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Pred početak konferencije za medije FSS se izvinio novinarima i rekao im da postavljanje pitanja nije moguće.

Obraćanje rukovodstva FSS došlo posle visokog poraza A tima na gostovanju Ukrajini 5:0 u kvalifikacijama za EURO 2020.

Kokeza se odmah izvinio svim građanima Srbije na "debaklu koji su doživeli".

"Ono što bih hteo da kažem u ime svih, u ime stručnog štaba i uprave. To je da se, u ime svih nas, izvinjavamo naciji i građanima Srbije zbog debakla koji smo doživeli u Ukrajini, zbog jedne loše utakmice i sramnog poraza", započeo je Kokeza.

Pročitajte još "Krstajić radi fenomenalno i ima našu podršku"

On je istakao da je sporan način na koji je utakmica izgubljena i odgovornost preuzeo na sebe, ali donekle preusmerio i na igrače i stručni štab.

"Utakmice su se gubile i ranije i gubiće se. Ono što je sporno, za mene i ljude iz Saveza, je način na koji se izgubila utakmica. Odgovornost spada na rukovodstvo, na čelu sa mnom, ali i na stručni štab i igrače. Zalaganje i borbenost za grb Srbije kakav je bio u Ukrajini više ne sme da se ponovi".

Predsednik FSS je istakao da bi fudbaleri više trebalo da se trude kada igraju za reprezentaciju nego što to čine u svojim klubovima.

"Ovi fudbaleri moraju više da daju od sebe za nacionalni dres nego što to rade u klubovima. Dres Srbije ne sme biti manje ili isto vrednovan kao dres njihovog kluba", jasan je Kokeza.

"Orlove" očekuje meč sa Litvanijom, u ponedeljak pred praznim tribinama, kao nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kokeza kaže da će posle tog meča biti sprovedena analiza rukovodstva i da će biti donete neke odluke.

"Sve kritike i stavove iznesite posle utakmice sa Litvanijom. FSS će u toku sledeće nedelje izaći sa konkretnim stvarima i videćemo kako ćemo da odreagujemo", zaključio je Kokeza i pozvao medije i javnost da podrže fudbalere Srbije u meču sa Litvanijom i da kritike ostave za posle tog duela.

Podsetimo, Srbija se trenutno na tabeli nalazi na poslednjem mestu grupe u okviru kvalifikacija za EURO 2020, iza pomenutih Litvanaca i Luksemburga.

Uživo video-prenos konferencije za medije mogli ste pratiti putem našeg sajta u priloženom sadržaju koji je obezbedio Tanjug.