Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.06.2019.

13:05

Terzić: Ne možemo da imamo 14 igrača na terenu

Generalni dirketor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da će predstojeći prelazni rok biti znatno mirniji nego prethodni.

Izvor: LN

Autor: LN

Terzić: Ne možemo da imamo 14 igrača na terenu
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Terzić je ocenio da su su crveno-beli zimus doveli ključne igrače.

"Svi me pitaju koga ćemo da dovedemo, a ja svima kažem da ne možemo da imamo 14 igrača na terenu. Mi na svakoj poziciji imamo dvojicu, trojicu igrača. Neće biti mnogo promena. Možda u dve linije po jedan igrač i to je to", rekao je Terzić novinarima u Beogradu.

Fudbaleri Zvezde okupili su se u nedeju u Beogradu na početku priprema za novu sezonu.

"Što se tiče odlazaka tržište odredjuje. U skladu s odlascima, tako će biti i dolazaka. Pričali smo zimus u Antaliji, rekao sam da smo se mi tada već pripremili za ovaj prelazni rok. Neće biti mnogo igrača koje ćemo dovoditi. Posle plasmana u Ligu šampiona doveli smo mnogo igrača, tako da smo već odradili prelazni rok. U ovom prelaznom roku nas očekuje mnogo rada na treninzima. Ono što sam upozorio igrače to je da se vrati strast i energija koja se ovog proleća izgubila. Lično nisam zadovoljan kako je Zvezda delovala poslednja tri, četiri meseca. Malo smo delovali kao izduvan balon", rekao je Terzić dodajući da nije siguran zbog čega se to tačno dogodilo.

Novinare je konkretno zanimalo za koje igrače su stigle ponude, a Terzić je kazao da je najveće interesovanje za Dejana Joveljića i Milana Rodića.

"U ovom momentu za evropsko tržište najinteresantniji je Joveljić. Znate da zapadno tržište prepoznaje samo mlade igrače kao vrednost koja je interesantna. U ovom momentu vodimo razgovore sa dosta klubova, neki od njih su i oni o kojima se piše, ali ima dosta zainteresovanih. Da li će biti cena ono sa čime se barata, ne zavisi od nas, već od ponude. ; Roba ili usluga vredi onoliko koliko je neko spreman da plati, a ja ne bih sada pričao cenama", rekao je Terzić.

Terzić je kazao da je igračima pred odlazak na Zlatibor na prvi deo priprema poželeo da pre svega budu zdravi i da ponove uspehe iz prethodne sezone.

"Rekli smo ono što je poznato, a to je da su sami sebe zadužili dodatnim teretom, podigli su lestvicu očekivanja. Pokazali su prošle godine da to mogu, da su sposobnu i da imaju kvalitet. Javnost sada očekuje to od njih da pokažu, i da mogu i da hoće", rekao je on.

Generalni direktor crno-belih napomenuo je da je osvajanje šampionske titule i ove sezone prva ambicija kluba.

"Nemamo mnogo vremena, 18. juna je žreb kada ćemo dobiti protivnike za prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a već 9. ili 10. jula ćemo početi sezonu. Predočili smo igračima sve šta nas čeka. Čeka nas pakleno leto, ali mnogo lakše nego u prethodnim sezonama, jer sada imamo oformljen tim i stručni štab. Zadržali smo okosnicu tima iz LŠ, onog koji je pobedio Liverpul. Kvalitet sigurno imamo", rekao je Terzić.

On je kazao da Zvezda ispunjava "sve svoje finansijske obaveze u rokovima", kao i da bez toga ne bi mogla da prodje monitoring Evropske fudbalske unije (UEFA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve