Nova vest
Fudbal

Subota, 08.06.2019.

22:45

Debakl svetskog šampiona, Nemačka rutinski, Italijani pokazali moć

Fudbaleri Francuske poraženi su u 3. kolu kvalifikacija za EURO 2020 od reprezentacije Turske u Konji rezultatom 2:0.

Izvor: SN

Autor: SN

Debakl svetskog šampiona, Nemačka rutinski, Italijani pokazali moć
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Aktuelni svetski šampion u potpunosti je pobeđen u Turskoj. Prikazali su performans koji je bio ispod nivoa jednog šampiona planete i zasluženo su poraženi na gostovanju.

Turskoj je bilo dovoljno jedno poluvreme da faktički završi kompletan posao na ovom susretu, pošto su golove postizali u 30. i u 40. minutu utakmice.

Oni su posed lopte prepustili gostujućoj ekipi, ali su zato imali 5 udaraca na gol Francuza i do vođstva došli preko Kana Ajhana, da bi trijumf u Konji potvrdio Čengiz samo 10 minuta kasnije.

U drugom poluvremenu se Turska fokusirala na odbranu svog gola, imali su neki polu kontri iz kojih su mogli da uvećaju svoju prednost, ali jednostavno nisu bili precizni. Francuzi su bili nemoćni tokom čitavog susreta, o čemu dovoljno govori i broj upućenih šuteva na gol Turske – 4, kao i broj udaraca u okvir gola – 0.

Za to vreme je Nemačka na Borisov Areni pružila kvalitetnu partiju i golovima Liroja Sanea i Marka Rojsa došla do trijumfa nad Belorusijom na gostujućem terenu. Nemci su bili apsolutni favoriti i takođe su dominirali terenom tokom čitavih 90 minuta, pa su lako upisali nova 3 boda.

Italija je pokazala svoju snagu na gostovanju Grčkoj u Atini i lako ih pobedili sa čak 3:0. Italija je kao i Turska sve svoje golove postigla u prvom poluvremenu, tačnije za 33 minuta.

Do vođstva su došli preko Nikola Barele u 23. minutu, sedam minuta potom prednost "Azura" uvećava Lorenco Insinje, a konačnih 3:0 postavlja Leonardo Bonući u 33. minutu utakmice.

Fudbaleri Belgije su na svom terenu dočekali ekipu Kazahstana i ispratili ih sa tri gola u mreži. Dris Mertens i Timoti Kastanj su u prvih 14 minuta utakmice doneli vođstvo Belgiji, a napadač Mančester junajteda, Romelu Lukaku, potvrdio je pobedu u 50. minutu utakmice.

Škotska je sa 2:1 na svom stadionu bila bolja od Kipra, utakmica u kojoj je završnica bila vrlo neizvesna jer su Kiprani do izjednačenja došli u 87. minutu, a tri boda Škotskoj doneo je Burk samo dva minuta kasnije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve