Nova vest
Fudbal

Subota, 08.06.2019.

20:30

Doživotna suspenzija zbog seksualnog zlostavljanja igračica

Prvi čovek Fudbalskog saveza Afganistana Keramudn Karim optužen je za seksualno zlostavljanje igračica ovog nacionalnog tima.

Izvor: SN

Autor: SN

Doživotna suspenzija zbog seksualnog zlostavljanja igračica
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Zbog navedenog prekršaja Keramudin Karim doživotno je odstranjen iz fudbala.

Karim je takođe primoran da plati kaznu u visini od jedan milion švajcarskih franaka, a čitavu istragu sprovodila je FIFA.

Nezavisni komitet rekao je da je Keramudin Karim kriv za zloupotrebu službenog položaja, a zanimljivo je da je Karim zlostavljao više igračica u periodu između 2013. i 2018. godine i kako se navodi taj broj nije manji od pet žena.

U decembru je Karim dobio suspenziju od strane vlasti u Afganistanu, a čitavu stvar na novi nivo izdigla je nekadašnja prva žena stručnog štaba američkog nacionalnog fudbalskog tima, Keli Lindzi.

Iako je Fudbalski savez Afganistana u početku negirao optužbe na svom "Fejsbuk" profilu potvrdili su da je Keramudin Karim doživotno suspendovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve