Nova vest
Fudbal

Subota, 08.06.2019.

11:11

Selektor Kosova: Fudbal je pobedio, politika nije moj posao

Selektor fudbalske reprezentacije samoproklamovane države Kosovo Bernar Šalan nije bio zadovoljan remijem protiv Crne Gore.

Izvor: LN

Autor: LN

Selektor Kosova: Fudbal je pobedio, politika nije moj posao
Photo by Sebastien Bozon/EuroFootball/Getty Images

Tzv. Kosovo je remiziralo (1:1) u duelu kvalifikacija za EURO 2020. sa Crnom Gorom u Podgorici.

Šalan nije bio zadovoljan rezultatom "jer su imali više prilika".

"Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom, jer smo imali više loptu u posedu, više prilika, posebno u drugom poluvremenu. Kod 1:0 imali smo dvie velike šanse, preko Murićija, da smo dali još jedan gol, završili bismo utakmicu", kazao je Šalan.

Švajcarac je istakao da je u Crnoj Gori "ipak pobedio fudbal", iako je meč obeležilo odbijanje selektora CG Ljubiše Tumbakovića i igrača srpskog porekla Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da nastupa na utakmici protiv samoproklamovane države koju Srbija nije priznala.

"Čestitke za Crnu Goru, bila je to utakmica fer-pleja, a bilo je dosta priča o tom aspektu meča. To mi je mnogo važno, fudbal je pobedio. Čestitke za oba tima",
rekao je Šalan.

On je dodao da nije znao šta se dešava "iza zavese".

"Do sat pre početka meča nisam znao ništa, ali nismo pričali o tome. Pre meča smo bili fokusirani i skoncentrisani. Ništa o tome ne mogu da kažem, ja mogu da pričam o fudbalu, politika nije moj posao", zaključio je Šalan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve