Nova vest
Fudbal

Subota, 08.06.2019.

09:50

FSCG zvanično smenio Tumbakovića zbog utakmice sa Kosovom

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore smenio je dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubišu Tumbakovića.

Izvor: LN

Autor: LN

FSCG zvanično smenio Tumbakovića zbog utakmice sa Kosovom
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

FSCG je do takve odluke došao nakon što je Tumbaković odbio da vodi utakmicu sa samoproklamovanom državom Kosovom, preneli su crnogorski mediji.

Fudbaleri Crne Gore i tzv. Kosova odigrali su nerešeno 1:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore smenio je dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubišu Tumbakovića nakon je odbio da vodi utakmicu sa tzv. Kosovom, preneli su crnogorski mediji.

"Članovi Izvršnog odbora doneli su jednoglasnu odluku o smeni dosadašnjeg selektora nacionalne selekcije Ljubiše Tumbakovića zbog odluke da ne vodi ekipu na pomenutoj utakmici, što predstavlja neprijatno iznenađenje i kršenje profesionalnih obaveza definisanih ugovorom", saopštio je FSCG, prenose Vijesti.

Meč protiv tzv. Kosova odbili su da igraju fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, a na klupi nije bilo Ljubiše Tumbakovića.

Kako pišu Vijesti, selektor i igrači, rođeni u Srbiji, prethodnih dana su bili izloženi "žestokim pritiscima iz Beograda, koji su dolazili iz navijačko-klupskih struktura".

Odmah posle meča održana je hitna sednica Izvršnog odbora FSCG zbog dešavanja u i oko reprezentacije uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija za EURO 2020 i doneta je odluka o smeni Tumbakovića koji je selekciju Crne Gore preuzeo u februaru 2016.

"Članovi Izvršnog odbora izrazili su ogromno žaljenje što su pritisci iz pojedinih krugova učinili da u ovom važnom meču za nacionalni tim ne nastupe Filip Stojković i Mirko Ivanić, i što su nesportske stvari u ovom slučaju pobedile fudbal i sport", navodi se u saopštenju FSCG.

Izvršni odbor je, takođe, odlučio da nacionalni tim na utakmici sa Češkom sa klupe predvodi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve