Nova vest
Fudbal

Petak, 07.06.2019.

23:31

Poznati polufinalisti Kupa prijateljstva na Zlatiboru

Mladi fudbaleri Partizana, Vojvodine, Dinama i Sarajeva plasirali su se u polufinale Kupa prijateljstva na Zlatiboru.

Izvor: SN

Autor: SN

Poznati polufinalisti Kupa prijateljstva na Zlatiboru
Foto: PR tim Kupa prijateljstva evropskih klubova

Prvi je u polufinale prošao Partizan i to nakon velike borbe i pobede od 1:0 protiv Olimpije.

Zeleno-beli tim iz Ljubljane je odigrao verovatno svoju najbolju utakmicu na turniru i definitivno je bio bolji na terenu u prvom poluvremenu.

Partizan se konsolidovao u drugom delu igre, krenuo da stvara šanse, a devet minuta pre kraja i da stigne do vođstva. Centarfor Savo Arambašić je spustio glavom loptu saigraču Igoru Cvetojeviću, a on je iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu protivnika.

Sledeći četvrtfinalni meč bio je veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara. U jednoj otvorenoj utakmici sa dosta prilika na obe strane pobedu je odneo aktuelni šampion turnira Sarajevo. Golove za bordo tim postigli su Hasančić, Mulaosmanović i Šuvalija, dok je jedini pogodak za Želju postigao Ramić.

Vojvodina se plasirala u polufinale Kupa prijateljstva evropskih klubova pošto je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisala Crvenu zvezdu. Heroj Novosađana ponovo je bio golman Dražić koji je odbranio udarac Kukolja u prvoj seriji, dok su svi igrači Vojvodine bili precizni sa bele tačke.

Podsetimo, Dražić je već odbranio jedan penal na ovom tuniru i to u prvom kolu grupne faze u meču protiv Budućnosti čime je tada doneo pobedu svom timu. U poslednjem meču dana Dinamo je opravdao ulogu favorita i eliminisao ekipu Osijeka rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Svržnjak u 39. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve