Nova vest
Fudbal

Petak, 07.06.2019.

22:39

Kosovo šokiralo Crnu Goru i odnelo bod iz Podgorice

Fudbaleri Crne Gore i samoproklamovane države Kosovo remizirali su rezultatom 1:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izvor: LN

Autor: LN

Kosovo šokiralo Crnu Goru i odnelo bod iz Podgorice
Photo by Michael Regan/Getty Images

Crna Gora ni treći meč kvalifikacija za EURO 2020. u Grupi A nije uspela da dođe do pobede, dok je tzv. Kosovo ponovo remiziralo, posle 1:1 sa Bugarskom.

Meč je, zbog kazne UEFA, odigran pred praznim tribinama "Stadiona pod Goricom".

Domaćin je bio oslabljen za fudbalere Crvene zvezde Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića, koji su navodno odbili da nastupe protiv samoproklamovane države Kosovo, koju nije priznala njihova rodna država Srbija.

Takođe, Ljubiša Tumbaković je ušao u sukob sa FSCG pred ovaj meč i ni on nije bio na utakmici, a očekuje se i raskid saradnje između proslavljenog stručnjaka i ove reprezentacije.

Ipak, na fudbalskom terenu skandala nije bilo, za razliku od onog političkog.

Tzv. Kosovo je šokiralo Podgoricu i u 24. minutu došlo do vođstva. Strelac je bio sjajni golgeter Verdera iz Bremena Milot Rašica.

Gosti su imali još dve prilike u prvih 45 minuta, ali ih nisu realizovali.

Crna Gora je krenula ofanzivnije na startu drugog dela igre, ali su glavne prilike pripale gostima. Imali su dva "zicera", prvo preko Žegrova, a onda preko Aljitija. Ipak, pogotka nije bilo.

Domaćin je uspeo da dođe do izjednačenja u 69. minutu, kada je bivši as Partizana Marko Janković poslao odličan centaršut, koji je dočekao Stefan Mugoša i pogodio za 1:1.

Do kraja meča tzv. Kosovo je imalo još jednu dobru šansu, preko Rahmanija, ali je njegov udarac "prozujao" tik pored stative.

U narednom kolu tzv. Kosovo gostuje Bugarskoj 10. juna, dok Crna Gora istog dana gostuje Češkoj.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve