Ukrajinska štampa o "srećnom Lavovu"

Ukrajinski sportski dnevni list Sportivka je na dan meča Ukrajine i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo tom duelu posvetio četiri strane.

SVIzvor: B92
Podeli
foto: Spasoje Veselinović
foto: Spasoje Veselinović

Do štampe u Lavovu nije baš najlakše doći, pošto ne postoje klasične trafike na kakve smo navikli, a kolporteri uglavnom ne razumeju engleski jezik, pa je neophodno ozbiljno poznavanje znakovnog jezika da bi se uspostavila bilo kakva komunikacija i objasnilo šta se traži.

Sportivka je naslovnu stranu posvetila selektoru nacionalnog tima Andreju Ševčenku, uz naslov "Srećni Lavov dočekuje reprezentaciju", aludirajući na činjenicu da nacionalni tim ima 14 pobeda i dva remija u utakmicama odigranim na "Areni".

Sportivka je navela i dva moguća sastava ukrajinskog tima, jedan očekivani i jedan po izboru njihovog uredništva, a razlike su minimalne i odnose se samo na pozicije golmana i centralnog defanzivca.

foto: Spasoje Veselinović
foto: Spasoje Veselinović

Sportivka je obavila razgovor i sa nekadašnjim fudbalerom Železnika Jovanom Markoskim, koji je čak devet sezona nosio dres ukrajinske Vorskle.

On je istakao da se Srbija ne plaši reprezentacije Ukrajine, a kao posebna vest je istaknuta informacija da u ekipi Srbije neće biti veznog fudbalera Lacija Sergeja Milinković-Savića.

strana 1 od 2 idi na stranu