Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.06.2019.

23:23

Engleska poklonila pobedu Holandiji za istorijsko finale!

Fudbaleri Holandije pobedili su Englesku rezultatom 3:1, posle produžetaka, i plasirali se u finale Lige nacija.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Engleska poklonila pobedu Holandiji za istorijsko finale!
AP Photo/Martin Meišner

Na finalnom turniru u Portugalu, gde će biti odigrano prvo finale u istoriji Lige nacija, Holanđani će se boriti sa zemljom domaćina.

U utakmici u Gimaraešu viđeno je sve – sumnjive situacije, kiksevi, VAR, penal...

Engleska je imala vođstvo, čak u dva navrata, ali je Holanđanima "pomogla" VAR tehnologija, a zatim i protivnički defanzivci.

Prva zanimljiva situacija desila se u 30. minutu, kada je Markus Rašford probio odbranu formalnog domaćina. Kapiten Ajaksa Matajs de Liht je zakasnio i srušio ga u kaznenom prostoru, a sudija Turpan je imao laku odluku pred sobom.

Upravo je Rašford stavio loptu na belu tačku, sačekao da Silesen padne i pogodio za prednost "Gordog albiona". Tu situaciju pogledajte OVDE.

Holandija je drugo poluvreme krenula dosta ofanzivnije, a prilike su propustili Memfis Depaj i Stiven Bergvin.

Mladi Džejdon Sančo je u 54. minutu imao kolosalnu šansu kada je izbio jedan na jedan sa golmanom Holandije, ali nije uspeo da pogodi mrežu iz izgledne situacije.

De Liht se u 77. minutu iskpuio za kiks iz prvog poluvremena – "razgrnuo" je čuvare i iskoristio centaršut Depaja, te glavom smestio loptu iza leđa nemoćnog Pikforda. Njegov pogodak pogledajte OVDE.

U završnici regularnog dela igre desile su se dve kontroverzne situacije. Džesi Lingard je primio tačan pas, izašao pred golmana i pogodio. Ipak, Turpan je otišao da pogleda VAR snimak, a on je pokazao da je igrač Mančester junajteda bio u "centimetarskom" ofsajdu.

Samo par minuta kasnije sporni momenat se desio na drugoj strani terena – dosuđen je penal za Holanđane, ali je opet "radila" VAR tehnologija, kojom je sudija doneo odluku u korist Engleza. Šta se tu desilo pogledajte OVDE.

Usledila je prava katastrofa za polufinalistu prošlogodišnjeg Mundijala u Rusiji. Defanzivac Mančester sitija Džon Stouns se "kockao" sa loptom, a zatim je nesmotreno izgubio.

Pikford je odbranio inicijalni pokušaj Holandije, ali se lopta otkotrljala i na kraju se od Stounsovog klupskog saigrača Kajla Vokera odbila u mrežu. Tu situaciju pogledajte OVDE.

"Tačku na i" stavio je Kvinsi Promes u 144. minutum, posle nove greške Engleza. Stouns nije gledao gde se nalaze protivnici, poslao je loptu Barkliju, ali je i on očajno odreagovao i poklonio novi gol protivnicima. Poslednji gol na utakmici pogledajte OVDE.

Finale Lige nacija između Portugala i Holandije igra se u nedelju od 20.45, dok je meč za treće mesto Engleska – Švajcarska na programu istog dana od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve